Specula imobiliara sau cum sa ramai fara avere in Romania

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 10:48

   

Specula imobiliara sau cum sa ramai fara avere in Romania
Oamenii de afaceri care au dorit sa aiba profituri rapide si si-au bazat afacerile pe acest lucru, au avut de pierdut, in schimb cei care au gandit proiecte de real-estate pe termen lung au avut mai putin de suferit din cauza recesiunii economice.

De exemplu, George Becali, supranumit "latifundiarul din Pipera", afirma ca nu mai are bani, dupa ce averea sa a scazut de la 725 de milioane de euro, la 200 de milioane de euro, informeaza Adevarul.

Ioan Zapodeanu, "regele terenurilor", se ocupa de afaceri imobliliare de 17 ani. In timp ce el isi evalueaza averea la 300 de milioane de euro, estimarile "Forbes 500 Miliardari", arata ca ieseanul are doar 90 de milioane de euro.

Exista si oameni de afaceri pe care proiecte de real-estate pe termen lung i-au salvat pentru ca au intrat pe mai multe domenii de activitate, iar pierderile dintr-unul pot fi sustinute din profitul altei firme.

Fratii Paunescu se afla pe locul 13 in Topul "Forbes 500 Miliardari" si inregistreaza scaderi inca din 2008, de la 620 de milioane in 2007, au ajuns la 533 de milioane.

Unul dintre cei mai bogati oameni din tara in anii trecuti, Florian Liviu, a fost scos din top dupa ce bancile i-au pus sechestru pe avere, desi proprietatile si activele acestuia erau evaluate anul trecut la 100 de milioane de euro, valoare atinsa prin speculatii imobiliare.

Sotii Bota, Nicolae Mann, Dumitru Nicolae si Corneliu Istrate se afla si ei printre romanii a caror avere a scazut considerabil in ultimul an.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
releu, din cehia
rank 1
Si ce inseamna in titlu
... cum sa ramai fara avere in Romania?
Sau l-ati pus asa ca asa atrageti atentia la un articol inept ?
mircea s
rank 1
Stupid
Toate averile, inclusiv ale celor mai saraci romani, au scazut. Este criza economica, tara este condusa prost, cum ar putea sa creasca ceva?
amalia_b
rank 1
Avem crize! Romania, in deriva
Nefericita toamna. Criza economica, criza politica si cea sociala se suprapun si risca sa arunce Romania in deriva.
http://www.bloombiz.ro/finante/avem-crize-romania-in-deriva
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor