Totul despre bulimie

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 07:17
12090 citiri
Totul despre bulimie
Foto: solutionsforeatingdisorders.com

Bulimicii sunt foarte preocupati de greutatea lor, iar atunci cand cantarul indica o valoare peste asteptarile lor se infometeaza si recurg la solutii cat mai rapide, indiferent de efort, pentru a scapa de aceasta problema suparatoare.

Bulimia nervoasa se caracterizeaza prin episoade diferite ale poftei de mancare, de la cateva ori pe saptamana pana la mancatul incontinuu in fiecare zi. Reactia imediat urmatoare este pripa de a scapa de kilogramele in plus, informeaza helpguide.org.

Intr-una din crizele bulimicilor, ei pot consuma si pana la 5.000 de calorii intr-o singura ora. Reactia imediat urmatoare este administrarea de laxative sau provocarea senzatiei de voma.

90% din persoanele bulimice sunt femei tinere, care au o viata stresanta si agitata. Tendinta acestora este de a pastra o dieta continua, iar pe masura ce interesul fata de kilogramele in plus creste si apetitul urmeaza aceeasi cale.

Bulimicii, cu cat sunt mai preocupati de greutatea lor, cu atat consuma mai mult. Unii dintre ei mananca pe ascuns si nu se pot opri, isi pierd autocontrolul. Mananca intotdeauna dupa ce masa s-a strans si nimeni nu mai este in bucatarie, in fuga si orice.

Efectele bulimiei sunt multiple. Laxativele in exces, dar si senzatia de voma conduc la deshidratarea organismului si dereglarea grava a metabolismului. Lipsa de potasiu se traduce de fapt in aceasta pofta necontrolata de a consuma continuu, iar oboseala psihica isi spune cuvantul.

Apar durerile abdominale, de maini, picioare, somnolenta, problemele de vedere si dinti, o dereglare a glandelor salivare si sudoripare. Constipatia va face parte din rutina zilnica, iar ametelile si slabirea organismului vor fi primele semne ale instalarii acestei afectiuni.

Remedii

Cel mai bun remediu pentru tratarea acestei afectiuni este terapia psihologica. Analizarea cauzelor, efectelor si riscurilor la care ne expunem sunt primii pasi pentru depasirea acestei probleme.

Permanenta comunicare cu cei dragi sau personele in care avem incredere este un alt secret al depasirii problemei. Daca persoana afectata isi va recapata increderea in sine, acesta este primul pas catre o vindecare rapida. Terapia de grup este si ea eficienta in astfel de cazuri.

Persoanele afectate isi vor da seama ca nu sunt singure in lupta lor cu pofta necontrolata de a manca, iar impartasirea altor experiente similare ii va ajuta sa isi recapete autocontrolul.

Recunoasterea acestei probleme este un pas important in vindecare. Cere psihologului tau sa iti recomande grupuri organizate de oameni care sufera de aceeasi afectiune, pentru a putea impartasi si altora experienta ta.

Medicii specialisti recomanda si un tratament cu antidepresive pentru persoanele bulimice. Isi pot depasi complexele mai usor si vor avea din nou incredere in imaginea lor.

Daca stii un prieten sau o persoana draga care este expusa riscului de a deveni bulimic, incearca sa discuti din timp cu ea.

Vei evita astfel depresiile si agravarea bulimiei, care poate degenera in alte afectiuni interne grave si dezechilibre de metabolism. Sanatatea psihica, dar si cea mentala sunt in joc, deci ia masuri imediate pentru evitarea posibilelor neplaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bulimie tratament, #bulimie simtome, #bulimie cauze , #stiri Rapid