Patronul Rapidului da cartile pe fata: Cati bani a bagat in club pana acum

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 18:15
3672 citiri
Patronul Rapidului da cartile pe fata: Cati bani a bagat in club pana acum
Foto: Fanatik

Patronul Rapidului, omul de afaceri Valerii Moraru, a dezvaluit cati bani a bagat in club din momentul preluarii si pana in prezent.

Conform unui comunicat de presa publicat de DigiSport, firma prin care Moraru controleaza Rapidului anunta ca virat in conturile giulestenilor 2,2 milioane de lei, iar pana in luna iunie ar urma sa finanteze echipa cu alte 1,6 milioane de lei.

Banii au ajuns la Rapid sub forma unui contract de sponsorizare si a mai multor imprumuturi.

"La data preluarii, Azuga Waters si- a asumat urmatoarele obligatii fata de Rapid:

1. contract de publicite in suma de 1.3 mln ron pana in mai 2015 si

2. contract de imprumut de 2,5 mln ron cu plata a 250 mii ron lunar in perioada sep 2014- iunie 2015.

Din documentele atasate pana la aceasta ora au fost facute plati in conturile Rapid pentru plata salariilor si cheltuelilor curente ale clubului suma de 2.2 mln ron, echivalentul ratelor august - ianuarie, urmand ca diferenta de 1.6 mln sa se achite cate 400 mii in lunile februarie - iunie.

Deci Azuga si-a indeplinit toate obligatiile investitionale pana la aceasta ora fata de Rapid.

In privinta restantelor salariale curente, au ramas o parte din salarii aferente noiembrie si decembrie - 360 mii ron (cea mai mare parte din ele platindu-se in noiembrie si decembrie la jucatorii cu care s-au reziliat contractele) si salarii istorice de 700 mii ron.

Toate aceste obligatii salariale de aproximativ 1 mln ron vor fi achitate integral pana la finele acestei luni.

La momentul cand am preluat compania, restantele salariale erau de peste 5 mln ron, deci s-au achitat 80%, diferenta urmand sa se achite pana la finele acestei luni.

Referitor la restante bugetare, datoriile Rapid constituie in total 5 mln ron- aceeasi suma ca si la momentul preluarii clubului. Aceste datorii urmeaza a fi platite in cursul acestul an", se arata in comunicat.

La prima vedere impresionante, aceste sume par modeste odata transformate in euro. Moraru a dat Rapidului ceva mai putin de 490 de mii de euro pana acum si ar urma sa vireze alte 350 de mii de euro.

S-ar ajunge asadar la o finantare totala de 840 de mii de euro pe an, una destul de anemica daca ne gandim la datoriile uriase ale "visiniilor".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Moraru patron Rapid, #Valerii Moraru Rapid, #Moraru bani Rapid , #Valerii Moraru