Cu fata la alegatori: Cătălin Drulă despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024

Care sunt mașinile care se strică cel mai ușor: Rata de defecțiuni înregistrată de Loganurile cu o vechime de 2-3 ani

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 04:00
21125 citiri
Care sunt mașinile care se strică cel mai ușor: Rata de defecțiuni înregistrată de Loganurile cu o vechime de 2-3 ani
Dacia Logan FOTO dacia.ro

TÜV (Technischer Überwachungsverein în limba germană), Asociația de Inspecție Tehnică, alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura de potențialele pericole și pentru a preveni daunele, a evaluat aproximativ 9,6 milioane de mașini în perioada iulie 2021 – iunie 2022 și a raportat defectele constatate.

Cele 226 de modele de vehicule examinate au fost împărțite în cinci categorii de vârstă.

Mașini cu o vechime de 2-3

În grupul de mașini cu o vechime de 2-3 ani se află 4 modele: Dacia Logan, cu o rată de defecțiuni de 11.6%, urmată de Dacia Docker (10.8%), Volkswagen Sharan (9.4%) și Citroën C3 Aircross (9.4%).

Mașini vechi de 4-5 ani

Pentru mașini vechi de 4-5 ani rezultatele sunt: Dacia Duster, cu o rată de defecțiuni de 18.0%, Volkswagen Sharan (17.1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18.0%).

Mașini cu o vechime de 6-7 ani

Dacia Duster (24.4%) și Dacia Docker (24.4%). Modelele cu multe probleme au fost înregistrate și pentru BMW Seria 5 și 6 (23.8%).

Mașini cu o vechime de 8-9 ani

La categoria mașinilor vechi de 8-9 ani Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32.9%, Fiat Punto (31.1%) și Dacia Duster (28.4%).

Mașini vechi de 10-11 ani

Cele mai problematice mașini vechi de 10-11 ani sunt Renault Clio (rată a defecțiunilor de 36.4%), Renault Twingo (35.9%), dar și Dacia Logan (35.6%).

În toate cele 5 categorii de vârste analizate de germanii de la ADAC apare bradul românesc Dacia, scrie promotor.ro.

Prima mașină electrică analizată de TÜV

Cu o rată de defecte de 5,3 la sută, Renault Zoe se situează la mijlocul clasamentului vehiculelor cu o vechime de doi-trei ani și cu 10,6 la sută al vehiculelor cu o vechime de cinci-șase ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, cea mai mare inflație din UE pentru a treia lună consecutiv! BNR dă vină pe majorările de salarii
România, cea mai mare inflație din UE pentru a treia lună consecutiv! BNR dă vină pe majorările de salarii
După ianuarie și februarie, martie 2024 este a treia lună consecutivă în care majorările de prețuri înregistrate în România sunt cele mai mari din Uniunea Europeană! Mai mult decât...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#raport tuv, #2023, #defectiuni, #masini, #Dacia, #volkswagen, #citroen, #bmw , #stiri auto