De ce i se pare greșit lui Rareș Bogdan suprataxarea salariilor mari: „Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani mai mulţi bani decât preşedintele”

Duminica, 30 Aprilie 2023, ora 20:34
2756 citiri
De ce i se pare greșit lui Rareș Bogdan suprataxarea salariilor mari: „Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani mai mulţi bani decât preşedintele”
Europarlamentarul a subliniat că i se pare greșit că există instituții ale statului cu salarii uriașe FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat duminică, 30 aprilie, că i se pare greșită suprataxarea veniturilor raportate la salariul președintelui și a subliniat că atunci când era jurnalist câștiga mai mult decât președintele țării.

”Nu trebuie să îi taxăm suplimentar pe cei care îşi asumă riscuri, oameni de afaceri sau cei care doresc să aibă mai multe joburi. Eu cred că această raportare la salariul preşedintelui este una greşită, în SUA, şefii de la Microsoft, Amazon, nu sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Biden sau cât a câştigat Donald Trump aşa cum nu cred că cei de la Peujeot, de la Renault sau alte companii franceze puternice sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Macron” a spus Rareş Bogdan despre suprataxarea veniturilor care depăşesc salariul şefului statului.

El a precizat: ”Această raportare la salariul preşedintelui arată un mod de gândi care nu cred că este bazat pe competitivitate şi ceea ce înseamnă capitalism real”.

”Eu am spus că trebuie să găsească colegii de la Ministerul de Finanţe, Justiţie, Ministerul Muncii o soluţie constituţională, pentru a nu cădea, ca şi la impozitarea pensiilor speciale, la controlul de constituţionalitate, pe o sesizare făcută de Avocatul Poporului. O soluţie care să stea în picioare din punct de vedere juridic”, a mai spus eurodeputatul.

Rareş Bogdan a continuat: ”Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani de zile mai mulţi bani decât preşedintele României, în ultimii ani chiar de trei ori mai mult ca un preşedinte, pentru că patronatul a considerat că aduc audienţă”.

”Nu înţeleg de ce această abordare. Eu cred că trebuie să lăsăm mediul privat să se dezvolte şi din contră, să îl ajutăm, mai ales pe cel românesc”, a precizat liberalul.

Rareş Bogdan a menţionat că este destul de grav că ”la ANRE, la ANCOM, la ASF (..) există salarii, venituri lunare de 12 - 14.000 de euro”.

”De asemenea este extrem de grav să există pensii cumulate la CCR sau pensionari din Ministerul Public, care au 120.000 de lei, şi am proprietatea termenilor, adică 25.000 de euro. Eu nu ştiu dacă şeful de la companie mare din SUA are această pensie. Aici este o problemă care trebuie reglementată. De asemenea, salariile din mediul public trebuie puse tot pe bază de performanţă şi nu pe baza faptului că eşti membru într-un CA care să te ducă la astfel de venituri”, a mai arătat Rareş Bogdan.

Eveniment Quarterly Report

Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”
Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”
Europarlamentarul Dacian Cioloş i-a invitat pe liberali să aibă curajul să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu. PNL trebuie să decidă...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#rares bogda, #PNL, #europarlamentar PNL, #ANRE, #suprataxare salarii , #stiri Rares Bogdan
Comentarii
Poza movici
movici
rank 5
Acest penibil oribil R.B. dorea sa desfinteze pensiile speciale