Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 21:07
3926 citiri
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreședintele PNL laudă responsabilitatea premierului Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Rareș Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul.

Într-o postare pe Facebbok, Rareș Bogdan a apărat măsurile fiscale propuse de PNL, subliniind că ”românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă.”

”Avem un premier extrem de responsabil, care arată realitatea, le spune românilor ce îşi permite şi ce nu îşi permite ţara noastră. Mai ales în contextul războiului stârnit de un om bolnav care ameninţă planeta cu foamete şi întuneric! Cetăţenii au nevoie de adevăr, pentru a-şi putea programa cheltuielile, a-şi face planuri. Prin urmare, PNL va susţine în continuare măsuri economice de natură să ducă la înfiinţarea de locuri de muncă, să crească încasările la buget şi să stimuleze investiţiile publice şi private, să atragă banii europeni. Fiecare euro investit atrage alţi 10, dar pentru un mediu de afaceri sănătos este nevoie de predictibilitate”, a arătat Rareş Bogdan, luni seară.

El a subliniat că PNL vrea menţinerea cotei unice şi nu susţine suprataxarea companiilor.

”PNL doreşte menţinerea cotei unice, pentru că realizarea de investiţii într-un climat de predictibilitate este vital. NU susţinem suprataxarea companiilor, ştiu că se creează aşteptări populiste, dar taxele mai mari vor duce la preţuri mai mari, sau la închideri de locuri de muncă, sau la tăieri de salarii. De asemenea, nu vrem să riscăm ca anumite afaceri să fie mutate în medii fiscale mai prietenoase. Profitul reinvestit înseamnă locuri de muncă noi, deci taxe noi la buget, să nu ne facem că nu vedem asta! Da, trebuie eliminate nişte excepţii din fiscalitate, şi avem în vedere TVA la băuturile cu mult zahăr, accizele la alcool şi tutun, jocurile de noroc”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, orice decizie care modifică fiscalitatea se ia doar în urma discuţiilor cu ministrul de Finanţe şi experţii săi.

”Cheia, în aceste luni, este echilibrul, stabilitatea macroeconomică a României, iar aici, Nicolae Ciucă a fost şi este extrem, extrem de atent. Toate deciziile sale au în vedere stabilitatea, atât a ţării, cât şi a mentalului oamenilor, cărora nu le vinde iluzii. Aţi văzut că nu vorbeşte aiurea, nu spune ceea ce nu cunoaşte, se informează şi abia apoi face declaraţii. Seriozitatea acestei guvernări a dus la creşterea încasărilor bugetare cu mult peste creşterea cheltuielilor - deficitul a scăzut cu 6 miliarde, iar comparativ cu primele luni ale lui 2021, bugetul are venituri mai mari cu o cincime. PNL n-a vândut iluzii nici în privinţa preţului carburanților, compensarea, atâta câtă este, a fost aprobată în coaliţie, iar comunicarea a fost cinstită, nu populistă, căci oamenii au nevoie să cunoască realitatea. Nu vrea nimeni să pericliteze stabilitatea economică, iar dacă s-ar fi putut, compensarea ar fi fost mai mare. Repet, cheia este responsabilitatea, echilibrul. Dacă n-ar fi fost aşa, dacă acest guvern n-ar fi extrem de serios, SUA n-ar face investiţii în capacităţi suplimentare de producere a energiei. Şi e doar începutul”, a conchis Rareş Bogdan.

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rares Bogdan PNL, #nicolae ciuca, #masuri fiscale guvern, #pret carburanti , #stiri Rares Bogdan