Rareș Bogdan amenință UE cu o ”criză alimentară” dacă România nu este primită în Schengen: ”Blocăm la graniţă trenurile și camioanele cu cereale”

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 19:58
8387 citiri
Rareș Bogdan amenință UE cu o ”criză alimentară” dacă România nu este primită în Schengen: ”Blocăm la graniţă trenurile și camioanele cu cereale”
Rareș Bogdan în Parlamentul European

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, că blocarea României în afara Schengen este o nedreptate faţă de un popor profund european, întrebând retoric ce trebuie să mai facă România pentru a fi tratată de la egal la egal şi respectată de toţi membrii UE.

”De 11 ani, 2 ţări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Şi asta deşi companiile lor au afaceri uriaşe în România şi deţin o bună parte din sistemul bancar şi de asigurări. Mereu, România şi-a tratat partenerii cu respect.

Ce trebuie să mai facem pentru a fi trataţi de la egal la egal şi respectaţi de toţi membrii UE? Să provocăm o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniţă trenurile şi sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe pieţele occidentale, în Olanda, Belgia, Franţa, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur!”, a afirmat europarlamentarul iberal.

El a precizat că nu suntem mai puţin europeni decât cei Vest. ”Nu-i trimiteţi pe alegătorii români către populişti si eurosceptici”, a cerut el. Rareş Bogdan a mai afirmat că ”blocarea României in afara Schengen este o nedreptate faţă de un popor profund european”

”Acum 500 de ani, un român a fost primul european care l-a înfrânt si blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmet al 2-lea. Se numea Iancu de Hunedoara. În onoarea lui, şi astăzi, toate bisericile catolice din lume trag clopotele la ora 12. Vă avertizez că, acum, Mehmet al 2-lea se numeşte Putin. A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat şi eurosistemul”, a mai spus europarlamentarul liberal.

El a afirmat că Putin are două arme: minciuna şi politicieni cărora le oferă sprijin, dar şi ”oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat”.

Pentru a anula orice demers antieuropean şi pentru a anula discursul eurosceptic in interiorul granitelor României, ţara mea trebuie să fie obligatoriu in Schengen! Nu vă bateţi joc incă o dată de România. Ajunge!”, a încheiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
#rares bogdan, #Schengen, #Romania, #Parlamentul European , #Schengen