Rareș Bogdan: Guvernul va ataca la Curtea Europeană de Justiție votul Austriei împotriva aderării României la Schengen. "Acest lucru va fi sancționat" VIDEO

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 10:17
2849 citiri
Rareș Bogdan: Guvernul va ataca la Curtea Europeană de Justiție votul Austriei împotriva aderării României la Schengen. "Acest lucru va fi sancționat" VIDEO
Europarlamentarul Rareș Bogdan în Parlamentul European FOTO captură video

Prim-vicepreședinte PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a anunțat în Parlamentul European marți, 14 decembrie, că Guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE votul Austriei împotriva aderării României la Schengen.

Rareș Bogdan a solicitat Comisiei Europene și Parlamentului European să atace la CJUE votul din Consiliul JAI, arătând că votul Austriei încalcă articolul 21 din Tratatul UE.

Eurodeputatul Eugen Tomac i-a reamintit lui Rareș Bogdan că este lider politic în România, prim-vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, PNL, și a cerut ca guvernul României să atace în justiție votul din Consiliul JAI.

Tomac a declarat că guvernul din România este ”reclamant privilegiat” și poate să reclame la Curtea de Justiție Europeană ”acest abuz”.

”Vă asigur că guvernul va face acest lucru pentru că e cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus Rareș Bogdan.

G4Media a solicitat guvernului României și așteaptă un punct de vedere legat de declarația prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan. Vom publica reacția Palatului Victoria când o vom primi.

#rares bogdan, #Guvernul Romaniei, #atac, #Curtea Europeana de Justitie, #Austria, #vot, #Schengen Romania aderare , #Spatiul Schengen