Rareș Bogdan, atac la PSD: „Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Am făcut sacrificii enorme, punându-ne la masă cu dușmanii noștri”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 21:47
9117 citiri
Rareș Bogdan, atac la PSD: „Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Am făcut sacrificii enorme, punându-ne la masă cu dușmanii noștri”
Rares Bogdan, prim-vicerpresedintele PNL FOTO Facebook/ Rares Bogdan

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat joi, 25 noiembrie, cu privire la discursul din parlament al liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a criticat în termeni duri guvernul Cîțu, că acesta a greșit discursul de la moțiune. Rareș Bogdan a explican și motivul pentru care au eșuat negocierile cu USR, susținând că a fost doar vina acestora.

Rareș Bogdan a criticat discursul lui Marcel Ciolacu de la investirea guvernului Ciucă.

„Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Cred că din cauza emoțiilor. A avut discursul de la moțiunea de cenzură”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

”Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Nu e un discurs pentru un guvern din care PSD face parte. Cred că a încurcat discursurile. Rog ca data viitoare colegii mei din PNL să reacționeze. Îi dojenesc pe colegii mei parlamentari că nu au reacționat”, a mai spus europarlamentarul liberal.

El a anunțat că în 2023, când se va produce rotația guvernamentală, va deveni ministru. ”Pe 25 mai 2023 veți fi cu mine în guvern, pe un portofoliu pe care nu vi-l pot spune acum. Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar. Și nu voi fi doar eu, vor fi încă doi colegi”, a mai spus Rareș Bogdan.

Eșecul negocierilor cu USR

În ceea ce privește negocierile cu USR, Rareș Bogdan a declarat că acestea au fost rupte după criticile venite la adresa lui Cîțu.

„Cu USR aveam o majoritate extrem de redusă, cei 18 parlamentari plecați ne-au plecat, faptul că noi avem doar 116 de parlamentari, USR are 88 de parlamentari, UDMR are 30 de parlamentari, iar grupul de minorități a declarat că nu mai susține o guvernare alături de USR.

Asta nu înseamnă că tot ce am spus față de PSD s-a schimbat între timp. Eu consider că în momente de cumpănă pentru țara noastră, liderii trebuie să fie oameni de stat și să nu aibă orgolii.

Prima discuție de formare a unui Guvern a fost cu USR, au fost elaborate lucruri care nu au funcționat, ne-am spus ce aveam de zis și am înghețat disputa pe premier, acolo am intrat în dispută. Din păcate a doua zi au venit atacuri la adresa domnului Florin Cîțu, primul a venit din partea lui Dacian Cioloș și a trebuit să negociem cu PSD”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Despre schimbarea lui Cîțu

Liderul PNL a susținut că el nu vede motivele pentru care Florin Cîțu ar trebui schimbat din fruntea partidului.

„Nu văd de ce să nu mai fie Florin Cîțu președinte. PNL a ieșit slăbit după o bătălie internă și asta ne-a creat probleme. Campania a fost mult prea lungă, aceste patru luni de zile au afectat imaginea PNL, bătălia a fost una extrem de dură, care a dus și la o mică rupere.

Nu se pune problema să ne concentrăm pe așa ceva, Florin Cîțu e președinte ales, noi suntem o echipă aleasă, trebuie să ne concentrăm pe guvernare.

Am făcut sacrificii enorme, punându-ne la masă cu dușmanii noștri obișnuiți, PSD. Ar fi o mare greșeală să nu ne concentrăm pe guvernare, pe livrare și să intrăm într-o nouă bătălie internă.

Proiectul Anghel Saligny a dus la această criză care a exacerbat. Proiectele depuse în proiectul Anghel Saligny, de care zicea că nimeni nu are nevoie, de către primari sunt de 134 de miliarde pe o finanțare de 50 de miliarde. Trebuie să venim cu o bună guvernare și care să ridice nivelul de trai al României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Despre Raluca Turcan: Iresponsabilitate totală

Prim-vicepreședinte PNL, a criticat-o dur joi pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce aceasta a declarat luni că nu există bani în buget pentru plata pensiilor.

”A fost o iresponsabilitate totală, o piatră de moară aruncată în brațe premierului Ciucă cu o zi înainte de vot”, a spus Rareș Bogdan la Digi 24.

”S-a descalificat ca lider al PNL. Voi propune în interiorul partidului o sancțiune, dar nu excludere din partid. O sancțiune statutară. A greșit față de PNL într-un moment extrem de greu, când noi trebuie să ne împăcăm cu propriul electorat”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Citește și:
Ce discută coaliția de guvernare în spatele ușilor închise. Schimbările vizate în Educație CULISE
Ce discută coaliția de guvernare în spatele ușilor închise. Schimbările vizate în Educație CULISE
Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit miercuri seară, 1 februarie, în prima ședință a coaliției de guvernare de la debutul noii sesiuni parlamentare. Conform unor surse Ziare.com,...
Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale din 2024. Lupta finală ar fi împotriva Laurei Codruța Kovesi SONDAJ
Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale din 2024. Lupta finală ar fi împotriva Laurei Codruța Kovesi SONDAJ
Un sondaj realizat de Atlas Intel arată că Mircea Geoană ar avea cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale din 2024, susținând că poate ajunge în turul doi indiferent care...