Reacția USR, după ce a fost etichetat drept partid „marxist" de către Rareș Bogdan / Care sunt șansele de împăcare cu Dacian Cioloș

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 03:40
8069 citiri
Reacția USR, după ce a fost etichetat drept partid „marxist" de către Rareș Bogdan / Care sunt șansele de împăcare cu Dacian Cioloș
Rareș Bogdan, Dan Barna & Dacian Cioloș (foști parteneri în USR PLUS) / Colaj Ziare.com (PNL, Facebook - D. Barna, D. Cioloș)

În contextul alegerilor din iunie 2024, Rareș Bogdan, unul dintre cei mai vocali reprezentanți ai alianței de guvernare PSD+PNL, a lansat acuzații în rafală la adresa partidelor de opoziție. Pe cei de la AUR i-a numit „extremiști”, iar pe cei de la USR i-a etichetat drept „marxiști”.

USR a revenit cu replica, prin intermediul unui interviu acordat pentru Ziare.com.

„A reușit să elimine pensiile speciale în 30 de zile, de la fostele alegeri europarlamentare? Pe cine acuză el de marxism? A fost pus pe liste, la europarlamentare, cu Manda și Tudose, din PSD, urmașul Partidului Comunist Român (PCR). A devenit penibil Rareș Bogdan, prin aceste declarații, fără nicio bază”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR.

Colaborarea dintre USR și REPER-ul lui Cioloș, departe de a fi restabilită

USR a obținut la europarlamentare doar 8,5%, deși s-a aliat cu Forța Dreptei (FD) și cu PMP, formațiune care la precedentele alegeri a fost foarte aproape să atingă pragul de 5%. REPER, partidul lui Dacian Cioloș, fost partener al USR-ului, a obținut doar 3,6%, sub SOS-ul Dianei Șoșoacă.

Tabăra USR (Barna/Drulă) și cea a lui Cioloș s-au despărțit în primăvara lui 2022, în urma unei scurte colaborări. Și în prezent, relațiile sunt înghețate.

„Dacian Cioloș și-a dat demisia și din funcția de președinte al USR, și din calitatea de membru, deci el ar trebui să spună care e poziția sa față de USR”, a mai declarat Seidler.

Purtătorul de cuvânt al USR susține că o bună parte dintre voturi au fost pierdute de formațiunea pe care o reprezintă și din cauza fraudei.

„Rezultatele au fost asumate și decontate politic, prin demisia președintelui partidului. Nu au fost niște calcule de x%, dar e clar că niște voturi au fost pierdute și e clar unde au mers”, a mai precizat Seidler.

Cristian Seidler: „USR a fost, este și rămâne un partid anti-sistem”

USR, care în 2019, la europarlamentare lua 22% dintre voturi și în 2020, 16%, prin alianța cu PLUS, e cu gândul la parlamentare. Cristian Seidler susține că formațiunea pe care o reprezintă se poziționează în continuare „anti-sistem”.

„USR a fost, este și rămâne un partid anti-sistem. Mă refer la un sistem ticăloșit, sistemul de desfășurare a alegerilor din România, din partea AEP. Suntem împotriva unui sistem ticăloșit în care 115.000 de voturi au fost aruncate la gunoi (voturi pierdute). Sunt împotriva unui sistem în are dacă USR cere renumărarea voturilor nu se poate, dar dacă PSD și PNL cere, se poate. De exemplu, la Costinești, unde distanța a fost de un vot. Și acestea sunt doar exemple recente.

Pot vorbi și despre sistemul de justiție din România, care a fost pus cu botul pe labe de această coaliție, mult mai abitir decât a încercat să o facă Dragnea, sunt împotriva unui sistem de sănătate care funcționează în același mod corupt, în care ieși cu o boală și ieși cu alta, cu o infecție nosocomială - asta se mătură sub preș, împotriva unui sistem care nu reușește să conecteze regiunile țării prin autostrăzi, la mai bine de 100 de ani de la Unire”, a concluzionat Seidler, pentru Ziare.com.

Subiectul crucial pentru România, șters complet de pe agenda publică, de 5 ani: „Legislație există, dar mai trebuie și aplicată”
Subiectul crucial pentru România, șters complet de pe agenda publică, de 5 ani: „Legislație există, dar mai trebuie și aplicată”
Ani de zile, europarlamentarii români s-au plâns în media și la Bruxelles că, în țara noastră, calitatea produselor, în special a celor alimentare, este inferioară față de cea a...
Cine este avocatul care îl înlocuiește pe Dan Barna în Parlament. Mandatul fostului vicepremier va fi preluat de consilierul său
Cine este avocatul care îl înlocuiește pe Dan Barna în Parlament. Mandatul fostului vicepremier va fi preluat de consilierul său
Deputatul Dan Barna, fost președinte al partidului USR, va pleca în Parlamentul European pentru a-și prelua mandatul de eurodeputat câștigat pe 9 iunie. Parlamentarul va fi înlocuit în forul...
#rares bogdan, #Dan Barna, #Dacian Ciolos , #USR
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”