Rares Manescu vrea sa construiasca primul spital din sectorul 6

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:35
2560 citiri
Rares Manescu vrea sa construiasca primul spital din sectorul 6

Candidatul USL la Primaria Sectorului 6, Rares Manescu, a demarat o actiune ampla de consultare a cetatenilor pe tema primului spital din sector.

In acest scop, echipe de activisti USL au mers din casa in casa, iar locuitorii au fost intrebati ce sectii spitalicesti sunt prioritare, ce nume ar trebui sa poarte spitalul si au fost rugati sa dea orice alte informatii lamuritoare.

Miercuri, insotit de Eugen Nicolaescu, presedintele PNL Bucuresti si fost ministru al Sanatatii, Rares Manescu a condus personal echipele din teren si a discutat cu mai multi locuitori din Cartierul Militari despre viitorul spital, ce va fi construit cat mai rapid, cu sprijinul primarului general Sorin Oprescu.

"M-am sfatuit cu Sorin Oprescu si am decis ca trebuie pornita aceasta consultare publica pentru a stabili dimensiunea spitalului si dotarile concrete ale acestuia. Un spital trebuie sa raspunda nevoilor oamenilor si, in mandatul meu, nu se va face nimic fara ca locuitorii sa fie consultati inainte", a declarat candidatul USL la Primaria Sectorului 6.

Rares Manescu a dat informatii si despre rezultatele preliminare centralizate dupa doua zile de consultari. Astfel, pana la finalul actiunii vor fi consultati 30.000 de oameni, iar rezultatele vor fi prezentate public. Conform datelor colectate, sectiile de care este cea mai mare nevoie sunt Cardiologia, Medicina Interna si Pediatria, iar pe primul loc in privinta numelui se afla Spitalul Speranta.

Construirea primului spital din Sectorul 6, obiectiv major sustinut si de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este una din cele cinci batalii pe care Rares Manescu isi propune sa le castige odata cu preluarea mandatului de primar al Sectorului 6, celelalte fiind: cainii comunitari, siguranta copiilor, traficul si locurile de munca.

La randul sau, liderul PNL Bucuresti, fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu, a declarat ca Rares Manescu i-a propus construirea unui spital in Sectorul 6 inca din timpul mandatului sau de ministru.

"Consider si acum ca acesta este un proiect foarte bun, necesar si util pentru locuitorii din aceasta zona", a adaugat Eugen Nicolaescu.

Consultarile publice vor continua saptamanile viitoare si pe alte teme fierbinti pentru locuitorii din Sectorul 6.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Rares Manescu spital sector 6, #Rares Manescu campanie alegeri locale, #Rares Manescu campanie Eugen Nicolaescu , #stiri Rares Manescu