Ratko Mladici, audiat de judecatorii Tribunalului de la Haga: Sunt extrem de bolnav

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 13:28
2405 citiri
Ratko Mladici, audiat de judecatorii Tribunalului de la Haga: Sunt extrem de bolnav
Foto: Reuters

Fostul lider militar al sarbilor bosniaci Ratko Mladici, acuzat in special de masacrul de la Srebrenica, din 1995, a comparut, vineri dimineata, pentru prima data in fata Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie, de la Haga.

Purtand un costum gri si o camasa deschisa la culoare, Mladici era vizibil slabit si imbatranit, comparativ cu barbatul masiv, in haine militare, care era in perioada anilor '90, scrie Le Figaro.

"Sunt un om extrem de bolnav, am nevoie de mai mult timp pentru a reflecta la tot ceea ce se spune. Am fost expus unui stres foarte mare, nu am inteles mare lucru din ce a citit aceasta tanara femeie", a declarat Mladici in fata instantei, dupa ce grefiera i-a citit drepturile, mai precizeaza sursa citata.

"In infirmeria unitatii de detentie mi-au fost aduse trei dosare, insa nu am citit nimic din toate acestea, nici nu am semnat nimic, eram intr-o stare foarte proasta", a adaugat acesta.

Ratko Mladici, in varsta de 69 de ani, a fost arestat, pe data de 26 mai, in Serbia.

El a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat si a denuntat "acuzatiile odioase".

Urmatoarea audiere a lui Ratko Mladici in fata Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie va avea loc pe data de 4 iulie. Daca nu va anunta cum pledeaza in decurs de 30 de zile, judecatorii vor considera din oficiu ca pledeaza nevinovat.

Fostul general a fost transferat, marti, la penitenciarul Tribunalului Penal International de la Haga.

Mladici mai este acuzat printre altele de persecutii, deportare, acte inumane, acte de violenta, atacuri ilegale impotriva civililor si luare de ostatici in perioada razboiului din Bosnia (1992-1995), in urma caruia 100.000 de oameni si-au pierdut viata.

Daca va fi gasit vinovat Mladici risca inchisoarea pe viata.

Ratko Mladici, internat in spitalul centrului de detentie de la Haga

Intre timp, se pare ca starea de sanatate a generalului sarb nu este tocmai buna, el fiind internat, joi, in spitalul centrului de detentie.

Avocatul acestuia a declarat ca Mladici are o mana paralizata, din cauza unui atac cerebral suferit in urma cu cativa ani, dar este in deplina capacitate mintala.

Un al avocat al sau a sustinut ca Mladici a primit in secret tratament pentru cancer al nodulilor limfatici, insa un purtator de cuvant al procurorului sarb pentru crime de razboi a afirmat ca documentele care atesta boala sunt falsificate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ratko Mladic tribunal, #fost lider militar arestat , #proces
Comentarii