Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Franta, ce deceptie!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 18 Iunie 2010, ora 11:33
1853 citiri
Franta, ce deceptie!

Franta, finalista Mondialului din 2006, este aproape de o eliminare rusinoasa de la turneul final din Africa de Sud, inca din faza grupelor. Echipa pregatita de Raymond Domenech s-a prezentat mult sub asteptari si a fost invinsa clar de un Mexic foarte motivat.

Dupa ce s-a facut de ras la Euro 2008, reprezentativa "cocosului galic" a mentinut aceeasi nota si la Cupa Mondiala. Un egal chinuit cu Uruguay si o infrangere suferita in fata Mexicului ii trimit pe Ribery & Co. sa-si faca deja bagajele, desi mai au o sansa teoretica de a merge in optimi.

Domenech, vazut de multi drept principalul vinovat pentru dezastrul de la nationala, nu a putut sa explice evolutia elevilor sai.

"Nu mai am cuvinte. Este intr-adevar o mare deceptie pentru toata lumea, pentru jucatori, pentru cei care au crezut in noi. Totul a tinut de o intorsatura a destinului, care azi ne-a cam intors spatele. E pacat, au fost intentii bune, dar nu intotdeauna ele sunt si puse in practica. Simt o imensa dezamagire. Nu stiu ce sa spun jucatorilor. Fotbalul ramane un joc, care uneori tine si de miracole. Noi trebuie sa fim tari si sa jucam pentru onoare in ultima partida. Inca mai avem pentru ce sa luptam, jucatorii trebuie sa reactioneze pozitiv. Dar atunci cand depindem de altii, e greu sa mai speri la ceva. Sunt deprimat", a spus Domenech.

Pusi la zid de presa

Presa din Hexagon a reactionat dur, jurnalistii criticandu-i aspru atat pe jucatori, cat si pe selectioner.

"Ca si la Euro 2008, un nou veritabil fiasco. Dupa esecul cu Mexic, suntem sortiti pieirii", se arata intr-un articol publicat in France Football sub titlul "Dureros".

Le Figaro a fost si mai dura cu jucatorii nationalei, despre care spune ca nu merita decat oprobiul: ""Ar trebui ca zeii fotbalului sa cada in cap, pentru a salva o nationala franceza care nu merita decat oprobiul."

Nici ziaristii de la France Soir nu au avut mila de baietii lui Domenesch: "Les Bleus au facut de rusine tricoul nationalei. Calificarea se indeparteaza dupa acest fiasco, care va lasa urme adanci intr-un grup minat de clanuri."

Principalul cotidian de sport al francezilor, L'Equipe a dat de pamant cu toti cei care s-au ocupat sau au lucrat pentru echipa nationala in ultimii ani: "Fara tristete, fara dezolare, mai ales fara furie. Ar fi prea mult pentru acesti oameni care nu stiu sa ofere nimic. Nepasarea este singurul stindard sub care echipa este capabila sa se uneasca. Echipa Frantei foarte probabil va pleca pe usa si va pecetlui un faliment imens al unui selectioner, al unui sistem federal si al unei generatii de falsi."

Franta are doar sanse teoretice de calificare in optimile de finala ale Cupei Mondiale dupa ce a fost invinsa in a doua partida din faza grupelor de Mexic, scor 0-2. Ribery, Malouda, Henry si ceilalti componenti ai nationalei trebuie sa invinga Africa de Sud in ultima partida si sa spere intr-un rezultat favorabil in duelul Uruguay - Mexic.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Franta deceptie Campionat Mondial, #reactii presa Franta, #Franta invinsa Mexic, #Franta Cupa Mondiala 2010 , #CM 2010