Primul contestatar al Aliantei PNL- PC: Senatorul liberal Raymond Luca

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 14:20
3740 citiri
Primul contestatar al Aliantei PNL- PC: Senatorul liberal Raymond Luca

Senatorul PNL Raymond Luca (foto) a adresat un protest presedintelui partidului, Crin Antonescu, fata de formarea unei aliante cu Partidul Conservator. Senatorul critica "atitudinea gretos-nationalista" a PC si declaratiile populiste, stangiste si anti-liberale ale lui Dan Voiculescu.

"Am inteles ca principalul argument pentru realizarea acestei aliante il constituie compatibilitatea doctrinara dintre PNL si PC, ambele partide fiind in opinia dvs de centru-dreapta. Va marturisesc ca am facut mari eforturi ca sa-mi aduc aminte de vreo initiativa PC care sa sustina o astfel de compatibilitate. Cu toate eforturile mele, n-am reusit sa-mi amintesc decat de initiativa dlui senator Voiculescu de la inceputul anului 2009, legata de casele nationalizate, si care era profund impotriva pricipiilor liberale. Altceva? Doar declaratii populiste, stangiste ale aceluiasi senator, sau ale unor alti reprezentanti de marca din PC, precum distinsa d-na Minca", afirma Raymond Luca intr-un comunicat de presa.

PNL face alianta cu Partidul Conservator (Video)

Senatorul liberal se teme ca urmeaza si o posibila "fratie de cruce" cu PSD-ul lui Ion Iliescu, in ciuda incidentelor care au marcat relatia acestuia cu PNL dupa Revolutie.

"Ati declarat ca va preocupa prezentul si mai putin trecutul. De acord cu dvs daca este sa vorbim despre somnul Bratienilor. Totusi, trecutul nu foarte indepartat, mai ales cand este vorba despre persoane care au avut un anume rol in fostul regim comunist ar trebui sa va preocupe. Macar si pentru ca o asociere cu persoane compromise nu vad cum ar ajuta electoral PNL. Ce mai urmeaza in continuare? Sa ne facem frati de cruce cu dl. Ion Iliescu? Cu alte cuvinte, sa uitam", declara Raymond Luca.

In opinia senatorului PNL, o alianta a partidului sau cu PC nu ar rezolva nici macar problema unei "atitudini mai binevoitoare" a moderatorilor de la Antena 3 fata de Crin Antonescu si PNL, deoarece aceasta exista si pana acum.

Antonescu: Trecutul lui Voiculescu este o problema mica

In plus, acesta spune ca nu intelege de ce alianta trebuie parafata la tribunal si nici nu crede ca UDMR va fi mai atras de liberali intr-o astfel de situatie: "Pentru ca asa doreste dl. Voiculescu? Credeti ca UDMR ar fi mai convinsa sa marseze la acest demers, asa cum sperati, de existenta unei aliante intre PNL si PC? Atitudinea fatis si gretos-nationalista a PC si uneori a PSD constituie handicapuri si in niciun caz nu ajuta. Un PNL ascuns in spatele unei aliante cu neprieteni ai UDMR nu cred ca devine un partener interesant pentru UDMR.

Dan Voiculescu: Alianta PSD-PNL-PC ar fi trebuit realizata ieri

"In concluzie, domnule presedinte, va spun sincer ca nu eu nu vad de ce PNL trebuie sa intre intr-o astfel de alianta si va declar ca eu nu voi fi un sustinator al acestei actiuni. Cum nu voi putea sa particip la Delegatia Permanenta de luni, 10 ianuarie, va transmit in mod simbolic votul meu impotriva", conchide senatorul liberal.

Eveniment Quarterly Report

Cum arată echipa de negociere a Forței Dreptei pentru alianța cu USR și PMP
Cum arată echipa de negociere a Forței Dreptei pentru alianța cu USR și PMP
Forţa Dreptei şi-a desemnat echipa care angajează discuţiile pentru constituirea alianţei de centru-dreapta, din care fac parte Violeta Alexandru, Ionel Dancă, Adrian Oros, Antonel Tănase...
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
#alianta PNL PC, #alianta centru dreapta, #senator Raymond Luca , #stiri Raymond Luca