Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 05:31
26649 citiri
Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO
Bateriile rusești care trag spre ținte din Ucraina FOTO: 19fortyfive

În urmă cu aproape 11 luni, Rusia și-a lansat invazia neprovocată din Ucraina, în mare parte din cauza fricii președintelui Vladimir Putin de un război cu NATO. Însă, acum un fost comandant rus a avertizat că acest conflict ar putea duce la un ”război civil” în țară, al doilea din istorie după cel petrecut între anii 1918 și 1920. Acest șoc constituie cea mai mare temere a liderului de la Kremlin, deoarece el l-ar putea alunga de la putere.

Eșecurile de pe câmpul de luptă ale armatei roșii ar putea prova un război civil în Rusia, care s-ar putea solda cu ”milioane de victime”, pe măsură ce Moscova continuă să lupte în războiul aflat în desfășurare în Ucraina, a spus Igor Ivanovici Strelkov, cunoscut și sub numele de Igor Girkin, potrivit 19fortyfive.

"Sunt tot felul de războaie civile. Sunt războaie civile care ne vor ucide țara în trei zile iarna. Și se va termina în trei zile, dar va ucide țara", a spus Girkin într-un videoclip subtitrat care a fost postat duminică pe Twitter de Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Ucraina dă o lovitură armatei lui Putin: A capturat una dintre cele mai performante arme a Rusiei VIDEO

Girkin, care a fost un ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a cerut unificarea Federației Ruse cu Ucraina, Belarus și ceea ce el a numit alte „țari rusești”. El este departe de a fi singura voce din Rusia care avertizează asupra unui război civil iminent.

Trebuie amintit că guvernul imperial rus al țarului Nicolae al II-lea a fost răsturnat în Revoluția din februarie din 1917 – având ca rezultat crearea Guvernului provizoriu, care a fost înlăturat de bolșevici în Revoluția din octombrie mai târziu în acel an. Rusia a fost apoi aruncată într-un război civil brutal în 1918, care a durat până în 1922.

Putin ar putea fi instrumentul distrugerii Rusiei. Prin lansarea invaziei Ucrainei anul trecut, despre care experții au sugerat că ar trebui să sperie NATO în timp ce extinde granițele Rusiei, Putin a început, în esență, chiar conflictul pe care a căutat să-l evite.

Sprijinul continuu al Ucrainei de către Occident a împins forțele Kremlinului înapoi, iar războiul ar putea duce chiar la o înfrângere completă a Rusiei pe câmpul de luptă.

O țară NATO blochează un proiect major, făcând jocul Rusiei: Un cadou pentru Putin

Un batalion al Regimentului 26 de tancuri „de elită” al armatei ruse, care a fost angajat în lupte în jurul orașului Kupiansk din regiunea Harkov din estul Ucrainei, ar fi fost redus la doar zece tancuri de luptă principale (MBT) T-80BV în stare de funcționare, de săptămâna trecută, în timp ce doar 30 de soldați au rămas capabili să lupte. Potrivit The Diplomat, batalioanele de tancuri rusești constau de obicei din 40 de blindate.

Toamna trecută, Mark Feygin, fost deputat în Duma de Stat și avocat pentru drepturile omului, a declarat că o înfrângere în Ucraina ar putea duce cu siguranță la un război civil „sângeros”, în timp ce o serie de facțiuni și regiuni caută puterea.

„Cel mai ușor ar fi ca elitele din Rusia să se hotărască și să aleagă un înlocuitor pentru Putin, un înlocuitor care ar putea negocia cu Occidentul, ar putea oferi un cadru inițial pentru încheierea logisticii acelui război și apoi să lucreze și pentru viitoarele alegeri”, a spus Feygin.

Chiar dacă Putin nu poate vedea dezastrul iminent cu care se confruntă Rusia acum, alții cu siguranță îl văd.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#razboi civil Rusia, #Rusia razboi civil Ucraina, #razboi civil, #Rusia razboi, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina