Motivul pentru care un cunoscut politician grec, fost ministru de finanțe, a fost întors din drum la intrarea în Germania

Duminica, 14 Aprilie 2024, ora 23:00
3853 citiri
Motivul pentru care un cunoscut politician grec, fost ministru de finanțe, a fost întors din drum la intrarea în Germania
Yanis Varoufakis, fost ministru grec FOTO: Captura video X

Yanis Varoufakis, fost ministru de finanțe al Greciei, nu a fost lăsa să intre în Germania pentru a participa la o conferinţă controversată pro-palestiniană, la Berlin. Autoritățile se temeau că unii participanţi vor face remarci antisemite, potrivit AFP.

Au fost impuse mai multe interdicţii de intrare în Germania, inclusiv una împotriva lui Varoufakis, "pentru a preveni orice propagandă antisemită şi antiisraeliană la eveniment", au declarat pentru AFP autorităţile germane de securitate.

Varoufakis, co-fondator al partidului paneuropean de stânga Diem25, a scris sâmbătă pe reţeaua de socializare X că Ministerul german de Interne a emis o "interdicţie de activitate" împotriva sa, adică "o interdicţie asupra oricărei activităţi politice".

Acest lucru este valabil şi pentru participarea la evenimente online, de exemplu prin intermediul reţelei Zoom, potrivit politicianului.

Cu toate acestea, potrivit informaţiilor mediilor de securitate, care le-au confirmat pe cele din cotidianul Handelsblatt, este vorba într-adevăr de o interdicţie de intrare în Germania.

Poliţia germană a întrerupt şi apoi a interzis conferinţa vineri, la mai puţin de o oră după ce a început, deoarece unul dintre vorbitori nu avea permisiune de activitate politică în Germania, a explicat ea pe X, fără a-i oferi identitatea.

Poliţia a precizat ulterior pe X că a interzis desfăşurarea conferinţei, care era programată să aibă loc de vineri până duminică.

Războiul din Gaza a stârnit controverse în Germania, unde sprijinul puternic al Berlinului pentru Israel a fost criticat, deoarece vocile pro-palestiniene au fost marginalizate.

Quarterly Report - Editia 4

Refugiați și migrație: politica de azil a UE în fundătură?
Refugiați și migrație: politica de azil a UE în fundătură?
Mai puțini refugiați din Africa, mai mulți din Ucraina? Ce se va întâmpla în Fâșia Gaza? Răspunsuri și noi întrebări vin de la "Report Globale Flucht 2024" ("Raportul global privind...
Președintele Franței, vizită oficială în Germania: ”Un vânt rău bate în Europa / Treziţi-vă!”
Președintele Franței, vizită oficială în Germania: ”Un vânt rău bate în Europa / Treziţi-vă!”
Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte marţi, 28 mai, cu cancelarul german Olaf Scholz, în ultima zi a unei vizite de stat în Germania, pentru a discuta - după alegerile...
#razboi Gaza Hamas Israel, #Palestina, #Grecia, #Germania, #conferinta , #Razboi Gaza