Greșeala uriașă a Israelului. A ignorat informațiile privind atacul Hamas

Marti, 18 Iunie 2024, ora 23:40
3095 citiri
Greșeala uriașă a Israelului. A ignorat informațiile privind atacul Hamas
Luptători Hamas FOTO X/Nexta

Armata israeliană știa despre planurile Hamas de a ataca sudul Israelului cu săptămâni înainte de 7 octombrie – chiar și câți ostatici intenționează să captureze grupul militant, potrivit unui raport al radiodifuzorului public israelian Kan, citat de Business Insider.

Divizia Gaza a Forțelor de Apărare a Israelului a distribuit un document intern de informații pe 19 septembrie 2023, subliniind detaliile raidului planificat de Hamas, potrivit Kan.

Potrivit documentului, pe care postul de radio Kan l-a văzut, armata israeliană (IDF) a observat desfășurarea unei serii de antrenamente în care luptătorii militanți Hamas s-au antrenat să atace atât baze militare israeliene, cât și kibuțuri.

IDF știa, de asemenea, conform documentului analizat de Kan, că Hamas și-a instruit unitățile despre cum să captureze ostatici și cum să-i păzească odată ce au fost duși înapoi în Fâșia Gaza.

Comandamentul de Sud și Divizia Gaza a IDF au scris, de asemenea, în document, potrivit lui Kan, că se așteptau ca Hamas să ia între 200 și 250 de ostatici. Oficialii au avut chiar informații despre modul în care Hamas a intenționat să trateze ostaticii în anumite circumstanțe extreme și ce reguli a stabilit Hamas pentru executarea ostaticilor, a mai informat Kan.

Israelul a crezut în mod greșit, scrie Times of Israel, că Hamas nu va putea niciodată să treacă de securitatea sa de înaltă tehnologie a frontierei - un „zid de fier” compus din beton, tuneluri și sârmă ghimpată, complet cu mitraliere telecomandate, care a fost instalat cu doi ani înainte de atac.

Această supraveghere i-a împiedicat pe liderii serviciilor secrete israeliene să facă ceva în legătură cu raportul intern care detaliază planurile Hamas, a informat Kan News.

Și nu a fost cu doar câteva săptămâni înainte de 7 octombrie când Israelul a știut despre planurile Hamas.

Cu mai mult de un an înainte de atac, Israelul avea un document de 40 de pagini care detalia, pas cu pas, exact modul în care Hamas ar ataca granița de sud, a informat The New York Times anul trecut . Dar Israelul nu a luat niciodată în serios planurile Hamas, presupunând că gruparea militantă nu va trece niciodată de apărarea Israelului, a scris NYT.

Militanții Hamas au atacat sudul Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de oameni și luând ostatici sute, dintre care mulți sunt încă ținuți în captivitate.

Numărul exact de ostatici pe care Hamas i-a luat nu este clar, dar Israelul a estimat că este în jur de 240, iar aproximativ 116 sunt încă în Gaza, potrivit Wall Street Journal.

Atacurile aeriene ulterioare ale Israelului și războiul împotriva Hamas în Gaza au ucis peste 37.000 de palestinieni, dintre care mulți erau femei și copii, potrivit autorităților palestiniene din domeniul sănătății.

Mărturiile unui ostatic eliberat de Hamas după opt luni de tortură psihologică: Legat cu lanțuri, era amenințat zilnic că va fi ucis
Mărturiile unui ostatic eliberat de Hamas după opt luni de tortură psihologică: Legat cu lanțuri, era amenințat zilnic că va fi ucis
Unul dintre ostaticii israelieni salvați din Fâșia Gaza a dezvăluit modul în care a fost tratat de Hamas după ce a fost răpit în atacul din octombrie 2023. Salvat sâmbătă, 8 iulie, de...
Avertisment dur al Hezbollah. Rachetele lor vor fi lansate către noi orașe din Israel, dacă IDF continuă să vizeze civilii sirieni
Avertisment dur al Hezbollah. Rachetele lor vor fi lansate către noi orașe din Israel, dacă IDF continuă să vizeze civilii sirieni
Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat miercuri, 17 iulie, că luptătorii grupării sale vor bombarda noi localităţi din Israel dacă acesta "continuă să...
#razboi Gaza, #Hamas, #planuri atac, #ostatici, #Israel , #Razboi Gaza
  1. Dacă va câștiga un nou mandat la Casa Albă, Trump intenționează să ridice din sancțiunile impuse Rusiei
  2. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  3. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  4. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  5. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  6. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  7. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  8. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  9. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  10. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică