Fetiță salvată din pântecele mamei ucisă într-un bombardament israelian, la Rafah. "Chiar dacă supravieţuieşte, s-a născut orfană"

Duminica, 21 Aprilie 2024, ora 19:14
1499 citiri
Fetiță salvată din pântecele mamei ucisă într-un bombardament israelian, la Rafah. "Chiar dacă supravieţuieşte, s-a născut orfană"
Fetița salvată FOTO X/MarioNawfal

19 persoane au murit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 21 aprilie, în urma unui atac israelian în oraşul Rafah din Gaza. Printre cadavre a fost găsită și o femeie palestiniană însărcinată, iar medicii au reușit s-o aducă pe lume pe fetița acesteia, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii, potrivit Reuters.

Bebeluşul, care cântăreşte 1,4 kg şi a fost adus pe lume printr-o cezariană de urgenţă, era stabil şi starea sa se îmbunătăţea treptat, a declarat medicul Mohammed Salama. Mama ei, Sabreen Al-Sakani, era însărcinată în 30 de săptămâni.

Copila a fost plasată într-un incubator la un spital din Rafah, alături de un alt bebeluş, cu cuvintele "Bebeluşul martirei Sabreen Al-Sakani", scrise pe o bandă pe piept.

Fiica lui Sakani, Malak, care a fost ucisă în atac, a vrut să o numească pe noua ei soră Rouh, care înseamnă spirit în arabă, a declarat unchiul ei, Rami Al-Sheikh. "Fetiţa Malak era fericită că sora ei venea pe lume", a spus el.

Bebeluşul va rămâne în spital timp de trei-patru săptămâni, a declarat medicul Salama. "După aceea vom vedea dacă va pleca şi unde va merge acest copil, la familie, la mătuşă, unchi sau bunici. Aici este cea mai mare tragedie. Chiar dacă această copilă supravieţuieşte, ea s-a născut orfană", a spus el.

Printre cei morţi, în bombardamentele de sâmbătă spre duminică, 21 aprilie, se numără și 13 copii din aceeaşi familie, au precizat oficialii de la Rafah.

Cei 13 copii au fost ucişi într-un atac asupra celei de-a doua case, aparţinând familiei Abdel Aal, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătăţii. Două femei au fost, de asemenea, ucise în acea lovitură.

Întrebat despre victimele din Rafah, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că au fost lovite diverse ţinte militante din Gaza, inclusiv complexe militare, posturi de lansare şi persoane înarmate.

"Aţi văzut un singur bărbat printre toţi cei ucişi?", a spus Saqr Abdel Aal, un palestinian a cărui familie se afla printre morţi, îndurerat în faţa trupului unui copil într-un giulgiu alb. "Toţi sunt femei şi copii", a spus el. "Întreaga mea identitate a fost ştearsă, cu soţia mea, copiii şi toată lumea".

Mohammad al-Behairi a declarat că fiica şi nepotul său se află încă sub dărâmături. "Este un sentiment de tristeţe, de depresie, nu mai avem nimic în această viaţă pentru care să plângem, ce sentiment să mai avem? Când îţi pierzi copiii, când îţi pierzi cei mai apropiaţi dintre cei dragi, ce să mai simţi?", a spus el.

Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-au îngrămădit în Rafah, căutând adăpost în faţa ofensivei israeliene care a devastat o mare parte din Fâşia Gaza în ultimele şase luni.

Israelul ameninţă cu o ofensivă terestră în zonă, unde premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că luptătorii din gruparea militantă Hamas trebuie eliminaţi pentru a asigura victoria Israelului în război.

Autorităţile sanitare palestiniene spun că peste 34.000 de persoane au fost ucise în asaltul Israelului, care a început după ce luptătorii Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi răpind alte 253.

Quarterly Report - Editia 4

Revoltă mondială după un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Rafah care a ucis 45 de oameni. Supraviețuitorii descriu scene îngrozitoare: "A fost terifiant"
Revoltă mondială după un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Rafah care a ucis 45 de oameni. Supraviețuitorii descriu scene îngrozitoare: "A fost terifiant"
Un atac aerian israelian a declanşat un incendiu în care au murit 45 de persoane într-o tabără de corturi din oraşul Rafah din Gaza. Atacul a provocat un val de proteste din partea...
Israelul a bombardat Fâșia Gaza și Rafah a doua zi după ce Curtea Internațională de Justiție a ordonat încetarea ofensivei
Israelul a bombardat Fâșia Gaza și Rafah a doua zi după ce Curtea Internațională de Justiție a ordonat încetarea ofensivei
Armata israeliană a bombardat, sâmbătă, 25 mai, Fâşia Gaza, inclusiv Rafah, a doua zi după ce Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) i-a ordonat să îşi suspende operaţiunile în...
#razboi Gaza, #razboi Gaza civili ucisi Israel, #fetita salvata pantece mama, #Rafah , #Razboi Gaza