Israelul construiește un imens oraș de corturi și se pregătește să evacueze un milion de palestinieni înainte de invazia în Rafah din mai

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 23:33
2110 citiri
Israelul construiește un imens oraș de corturi și se pregătește să evacueze un milion de palestinieni înainte de invazia în Rafah din mai
Israelul ridică un oraș de corturi la Hhan Younis/ UN News

Israelul se pregătește să evacueze cei un milion de palestinieni din Rafah și a început să construiască un imens oraș de corturi pentru a găzdui refugiații. Imaginile din satelit arată că amplasamentul se află la vest de Khan Younis, scrie Daily Mail.

Noi imagini din satelit par să arate Israelul construind un imens oraș de corturi în timp ce se pregătește să evacueze cei peste un milion de palestinieni care s-au refugiat în Rafah, ultimul oraș rămas în picioare în Fâșia Gaza.

Fotografiile companiei de imagistică prin satelit Planet Labs arată o aglomerare de corturi într-un model uniform lângă Khan Younis, care a fost în mare parte distrusă în timpul invaziei sângeroase a Fâșiei Gaza de către armata israeliană.

Imaginile, realizate la trei zile distanță, pe 18 aprilie și, respectiv, 21 aprilie, arată structuri albe ridicate într-o perioadă scurtă de timp.

Israelul a declarat de mai multe ori că intenționează să evacueze civilii strămuți din Rafah înainte de o operațiune militară de șase săptămâni care va începe probabil în mai.

Oficialii egipteni au declarat pentru Wall Street Journal că primele săptămâni vor fi dedicate evacuării refugiaților în Khan Younis și în alte zone dotate cu adăposturi și facilități medicale.

Hamas se pregătește pentru un „război regional la scară largă”

Pregătirile au loc în timp ce SUA spun că Hamas se pregătește pentru un „război regional la scară largă”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, a spus că Hamas „mută stâlpii porții” în cadrul negocierilor pentru ostatici și încetarea focului, adăugând că gruparea teroristă a refuzat o „propunere foarte semnificativă”, deși nu a specificat despre ce este vorba.

„Se pare că Hamas este mai interesat de un război regional la scară largă. Este nevoie de doi pentru a ajunge la un acord, iar acum Hamas a semnalat că nu dorește un acord”, a declarat Miller.

Miller a cerut Hamas să rămână la masa negocierilor, spunând grupului că mingea este „în terenul lor”.

Israelul spune că militanții Hamas țin în continuare aproximativ 100 de ostatici și cadavrele altor peste 30.

Războiul Israel-Hamas a ucis peste 34.000 de palestinieni, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății, aproximativ două treimi dintre ei copii și femei. A devastat cele mai mari două orașe din Gaza și a lăsat o zonă devastată de bombe.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat marți, 23 aprilie, că trupurile a 32 de persoane ucise în urma atacurilor israeliene au fost aduse la spitalele locale în ultimele 24 de ore. De asemenea, spitalele au primit 59 de răniți, se arată în raportul său zilnic.

Quarterly Report - Editia 4

Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Proiectul de debarcader de 320 de milioane de dolari pentru a furniza ajutor în Gaza încă nu a conectat mărfurile cu oamenii care au nevoie de ele. Cei 2,2 milioane de locuitori ai Gazei se...
Cum l-a salvat Curtea Penală Internațională pe premierul Israelului
Cum l-a salvat Curtea Penală Internațională pe premierul Israelului
Tocmai când se părea că zilele lui Benjamin Netanyahu la putere ar putea fi numărate, Curtea Penală Internațională a intervenit pentru a-l salva. Cabinetul de război al premierului...
#razboi Gaza, #Israel, #Hamas, #oras, #corturi, #khan younis, #Rafah , #Razboi Gaza