Netanyahu anunță că Israelul se pregăteşte pentru ”scenarii” în alte zone decât Gaza: ”Îi vom face rău oricui ne face rău”

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 07:50
1408 citiri
Netanyahu anunță că Israelul se pregăteşte pentru ”scenarii” în alte zone decât Gaza: ”Îi vom face rău oricui ne face rău”
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (dreapta) FOTO Facebook/Benjamin Netanyahu

Israelul se pregăteşte pentru ”scenarii” în alte locuri decât Gaza, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu în timpul unei vizite la o bază aeriană israeliană, relatează CNN.

Tensiunile au crescut în tot Orientul Mijlociu în urma avertismentelor oficialilor americani potrivit cărora Iranul ar putea lansa un atac iminent asupra activelor americane sau israeliene din regiune. Iranul a acuzat Israelul pentru un atac recent asupra consulatului său din Siria, care a ucis comandanţi din Corpul său de elită al Gărzii Revoluţionare.

”Suntem în plin război în Gaza, care continuă cu forţă maximă, chiar dacă ne continuăm eforturile de a recupera ostaticii. Cu toate acestea, suntem şi pregătiţi pentru scenarii care implică provocări în alte zone”, a spus Netanyahu.

Vorbind cu personalul forţelor aeriene israeliene de la baza aeriană Tel Nof, la sud de Tel Aviv, premierul a spus că Israelul a dezvoltat o strategie în faţa potenţialelor atacuri.

”Am stabilit o regulă simplă: oricine ne face rău, îi vom face rău. Suntem pregătiţi să satisfacem toate nevoile de securitate ale statului Israel, atât din punct de vedere defensiv, cât şi ofensiv”, a explicat Netanyahu.

Israelul se pregăteşte pentru o posibilă represalii iraniene pentru uciderea unui general superior şi a altor şase ofiţeri iranieni într-un atac aerian asupra complexului ambasadei Iranului din Damasc, pe 1 aprilie. Israelul nu a spus că este responsabil, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că Israelul ”trebuie să fie pedepsit şi va fi” pentru atac.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că civililor nu li se spune să facă nicio pregătire specială, dar a adăugat că Israelul este ”foarte pregătit pentru o serie de scenarii”.

Netanyahu a făcut comentariile în timp ce trupele israeliene şi avioanele de război au început o operaţiune în centrul Fâşiei Gaza, despre care armata a afirmat că are ca scop distrugerea infrastructurii grupărilor armate palestiniene.

Quarterly Report - Editia 4

Hezbollah promite ”surprize” Israelului, după ce Netanyahu a amenințat gruparea pro-iraniană
Hezbollah promite ”surprize” Israelului, după ce Netanyahu a amenințat gruparea pro-iraniană
Liderul puternicului Hezbollah libanez, Hassan Nasrallah, a promis vineri, 24 mai, ”surprize” Israelului, al cărui prim-ministru Benjamin Netanyahu afirmase anterior că are ”planuri...
Atac cu drone la o școală din Gaza folosită drept adăpost. Cel puţin zece persoane au fost ucise
Atac cu drone la o școală din Gaza folosită drept adăpost. Cel puţin zece persoane au fost ucise
Cel puţin zece persoane, între care şi copii, au murit în Gaza după un atac cu drone la o şcoală în care se adăposteau, potrivit angajaţilor din sănătate locali, relatează CNN....
#razboi Gaza, #Benjamin Netanyahu premier Israel, #scenarii, #atac Iran Israel , #Razboi Gaza