Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac israelian în Gaza. Victimele așteptau ajutorul umanitar FOTO/VIDEO

Joi, 29 Februarie 2024, ora 15:41
5058 citiri
Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac israelian în Gaza. Victimele așteptau ajutorul umanitar FOTO/VIDEO
Atac israelian în Gaza Foto: Captură video/X/Marina Medvin

Reprezentanții autorităţilor sanitare din Fâşia Gaza au afirmat joi, 29 februarie, că un atac israelian asupra unor persoane care aşteptau ajutor umanitar în apropierea oraşului Gaza a provocat moartea a 104 palestinieni şi rănirea altor 280, în timp ce un spital din Gaza a anunţat că a primit 10 cadavre şi zeci de pacienţi răniţi, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că nu are informaţii că această locaţie ar fi fost ţinta unui bombardament. Armata a anunţat mai târziu că zeci de persoane au fost rănite după ce s-au împins şi s-au călcat în picioare în momentul în care camioanele cu ajutor umanitar au sosit în nordul Gaza.

O sursă israeliană a declarat că trupele au deschis focul asupra "mai multor persoane" din mulţime care reprezentau o ameninţare pentru ele.

Biroul preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a declarat că acesta "a condamnat masacrul comis de armata de ocupaţie israeliană în această dimineaţă (joi) împotriva oamenilor care aşteptau camioanele cu ajutor la al-Nabulsi".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qidra, a declarat că incidentul s-a produs în sensul giratoriu al-Nabusi, la vest de oraşul Gaza, în partea de nord a enclavei palestiniene.

Echipele medicale nu au putut face faţă volumului şi severităţii rănilor suferite de zeci de persoane care au ajuns la spitalul al-Shifa, a mai spus Qidra.

Directorul spitalului Kamal Adwan din oraşul Gaza, Hussam Abu Safieyah, a declarat că spitalul a primit 10 cadavre şi zeci de pacienţi răniţi în urma incidentului din vestul oraşului.

"Nu ştim câţi mai sunt şi în alte spitale", a declarat Safieyah pentru Reuters prin telefon.

Hamas a avertizat într-un comunicat că incidentul ar putea duce la eşecul discuţiilor care vizează ajungerea la un acord privind un armistiţiu şi eliberarea ostaticilor.

"Negocierile conduse de conducerea mişcării (islamiste Hamas) nu sunt un proces deschis pe seama sângelui poporului nostru", a spus el, referindu-se la decesele de joi şi subliniind că Israelul ar fi responsabil pentru un eventul eşec al discuţiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Razboi Israel Gaza, #atac gaza israel, #civili morti, #ajutor umanitar Gaza, #razboi Gaza , #Israel Fasia Gaza