Armata israeliană avertizează cu o escaladare după intensificarea tirurilor de artilerie ale Hezbollah. „Ar putea avea consecinţe dezastruoase”

Luni, 17 Iunie 2024, ora 07:29
1440 citiri
Armata israeliană avertizează cu o escaladare după intensificarea tirurilor de artilerie ale Hezbollah. „Ar putea avea consecinţe dezastruoase”
Soldați israelieni Foto: X/Daniel Hagari

Armata israeliană a avertizat duminică, 16 iunie, că intensificarea tirurilor de artilerie din partea Hezbollahului libanez împotriva Israelului ar putea declanşa o escaladare periculoasă, relatează AFP.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei mai spune că această escaladare ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru Liban.

„Agresiunea tot mai mare a Hezbollah ne aduce în pragul a ceea ce ar putea fi o escaladare mai semnificativă, care ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru Liban şi pentru întreaga regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o înregistrare video.

Hezbollah a lansat săptămâna trecută atacuri cu rachete şi drone, cea mai mare ofensivă cu acest tip de arme de la începutul conflictului dintre Hamas şi Israel, la 7 octombrie.

Armata israeliană a anunţat că a efectuat mai multe lovituri aeriene împotriva grupului în sudul Libanului.

Franţa şi Statele Unite îşi intensifică eforturile pentru a reduce tensiunile dintre Israel şi Hezbollah. Cu toate acestea, gruparea armată libaneză a declarat că nu va înceta să tragă dacă Israelul nu va pune capăt ofensivei sale militare în Fâşia Gaza.

„Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja populaţia până la restabilirea securităţii la frontiera noastră cu Libanul”, a declarat Daniel Hagari.

Proteste la Capitoliu, după ce Netanyahu a ajuns în SUA. Activiștii cer încetarea focului în Gaza VIDEO
Proteste la Capitoliu, după ce Netanyahu a ajuns în SUA. Activiștii cer încetarea focului în Gaza VIDEO
Venirea premierului israelian în SUA a stârnit numeroase proteste. Sute de oameni s-au adunat la Capitoliu pentru a-i cere lui Benjamin Netanyahu încetarea focului în Fâșia Gaza. De...
Netanyahu, sub presiune uriașă. Premierul israelian merge în SUA săptămâna aceasta
Netanyahu, sub presiune uriașă. Premierul israelian merge în SUA săptămâna aceasta
Premierul israelian Benjamin Netanyahu vizitează SUA în această săptămână sub presiunea atât a israelienilor, cât şi a administraţiei americane, pentru a pune capăt războiului din...
#Razboi Israel Gaza, #escaladare conflict, #tiruri, #Hezzbolah, #liban, #razboi israel hamas gaza, #armata israeliana , #Israel Fasia Gaza
  1. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  2. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  3. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  4. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  5. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  6. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  7. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  8. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  9. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  10. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"