Hamas face un apel la americani să pună presiune pe Israel pentru un armistițiu permanent în Fâșia Gaza

Joi, 13 Iunie 2024, ora 07:07
2687 citiri
Hamas face un apel la americani să pună presiune pe Israel pentru un armistițiu permanent în Fâșia Gaza
SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza FOTO Pexels.com

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a cerut joi, 13 iunie, într-un comunicat Statelor Unite să facă „presiune" asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect", a indicat Hamas. „În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct" asupra Israelului, a adăugat mişcarea islamistă palestiniană.

SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că cererile Hamas nu sunt toate „realizabile".

Cu o zi înainte, Hamas a dat un răspuns mediatorilor din Qatar şi Egipt privind un plan de armistiţiu anunţat pe 31 mai de către Joe Biden, propus, potrivit lui, de Israel.

Hamas a îndemnat la o „încetare totală a agresiunii" în Fâşia Gaza şi a propus „amendamente" la propunerea anunţată de preşedintele american, „în special un calendar pentru un armistiţiu permanent şi retragerea totală a trupelor israeliene din Fâşia Gaza", a informat o sursă cu privire la discuţii.

Cel puțin 15 persoane au murit în urma unui atac israelian asupra unei școli în Fâșia Gaza FOTO/VIDEO
Cel puțin 15 persoane au murit în urma unui atac israelian asupra unei școli în Fâșia Gaza FOTO/VIDEO
Hamas şi-a anunţat duminică, 14 iulie, retragerea din negocierile pentru încetarea focului în Fâşia Gaza, unde armata israeliană a bombardat încă o şcoală care adăposteşte persoane...
Liderul Hamas este presat de propriii comandanți pentru a încheia un acord cu Israelul. „Să înceteze distrugerea poporului palestinian”
Liderul Hamas este presat de propriii comandanți pentru a încheia un acord cu Israelul. „Să înceteze distrugerea poporului palestinian”
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), Bill Burns, a declarat într-un briefing cu uşile închise, sâmbătă, 13 iulie, că Yahya Sinwar - liderul grupării islamiste...
#razboi Israel Hamas, #Razboi Israel Gaza, #razboi Fasia Gaza, #armistitiu Israel Hamas, #Israel Hamas Gaza , #Razboi Gaza
  1. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  2. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  3. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  4. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  5. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  6. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  7. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  8. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  9. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  10. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete