Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa un război nuclear: Previziuni apocaliptice ale oamenilor de știință VIDEO

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 01:00
7625 citiri
Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa un război nuclear: Previziuni apocaliptice ale oamenilor de știință VIDEO
Un război nuclear ar trimite Pământul în Epoca de Gheață FOTO: Public News

Un nou studiu realizat de către oamenii de știință din Statele Unite și Australia, care a fost publicat în revista AGU Advances pe 7 iulie 2022, a analizat ce s-ar putea întâmpla dacă Rusia ar declanșa un război nuclear. Experții avertizează că acest scenariu ar duce la consecințe apocaliptice, Pământul s-ar confrunta cu o ”Mică Epocă de Gheață”, iar furtunile de foc ar bloca lumina Soarelui producând pierderea recoltelor și foamete în toată lumea.

Oamenii de știință avertizează că un război nuclear între Rusia și Statele Unite ar provoca, după o lună, scăderea temperaturilor medii globale cu aproximativ 7 grade Celsius, mai mult decât s-a întâmplat în timpul ultimei ere glaciare, care s-a încheiat în urmă cu 11.700 de ani, potrivit Daily Mail.

Rusia a emis mai multe amenințări apocaliptice la adresa Occidentului, pe fondul tensiunilor crescute legate de invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

Chiar luna trecută, Kremlinul a avertizat că Europa va dispărea într-o apocalipsă nucleară – un atac verbal ca răspuns la promisiunea aliaților occidentali care au promis mai multe arme pentru guvernul de la Kiev.

Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO

Acum, noile cercetări efectuate de oamenii de știință de la Universitățile Louisiana, Boulder, Wisconsin din Statele Unite și Hobart și Brisbane, din Australia, au arătat că dacă ar exista vreodată un război nuclear între Rusia și SUA, atunci s-ar declanșa o ”Epocă de Gheață”, care va dura mii de ani.

Furtunile de foc ar elibera funingine și fum în atmosfera superioară, care ar bloca razele Soarelui și ar duce la pierderea recoltelor și foamete în întreaga lume. În prima lună după detonarea bombelor nucleare, temperaturile medii globale ar scădea cu 7 grade Celsius, putând ajunge la o micșorare cu 10 grade Celsius, în trei ani.

Putin primește o lovitură în plin. Rubla se prăbușește, la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui mai

Acest fenomen ar fi mai grav decât în timpul ultimei ere glaciare, care a durat mai mult de 100.000 de ani, când temperaturile s-au redus cu aproximativ 5,5 grade Celsius.

Modelul studiat, în cel mai rău caz, a fost scenariul când s-ar utiliza 4.400 de arme nucleare de 100 de kilotone, care ar bombarda orașe și zone industriale. În acest caz, incendiile ar arunca în atmosferă 150 de teragrame de funingine și fum sau 150 de miliarde de kilograme, care ar bloca lumina Soarelui.

Să menționăm că ultimul raport SIPRI din 2022 privind numărul armelor nucleare din lume, arată că Rusia deține 5.977 de focoase nucleare, SUA – 5.428, Marea Britanie – 225, iar China – 350.

”Nu contează cine bombardează pe cine. Poate fi India și Pakistan sau NATO și Rusia. Odată ce fumul este eliberat în atmosfera superioară a Pământului, el se răspândește la nivel global și afectează pe toată lumea”, a spus dr. Cheryl Harrison de la Universitatea Louisiana din Statele Unite și autorul principal al studiului.

Rusia afirmă că „Occidentul se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare”
Rusia afirmă că „Occidentul se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare”
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a avertizat luni, 22 aprilie, că sprijinul SUA, Marii Britanii şi Franţei pentru Ucraina implică riscuri strategice grave privind o confruntare directă...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#razboi nuclear, #razboi nuclear Rusia SUA, #razboi nuclear Rusia NATO, #arme nucleare Rusia, #arme nucleare SUA , #fenomen
Comentarii
B
BGKHaHaHa
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Eh... Dacă nu-l rup în bucăți și nu-i afectează orbita, nu-i