Riposta Israelului după atacul Iranului este ”un număr de echilibristică”, consideră un fost șef al CIA

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 12:51
2545 citiri
Riposta Israelului după atacul Iranului este ”un număr de echilibristică”, consideră un fost șef al CIA
Generalul american în rezervă David Petraeus FOTO / CBS News

O ripostă a Israelului după atacul fără precedent de la 13 aprilie al Iranului în Israel, în urma distrugerii Consulatului Iranului la Damasc, atribuit Israelului, este ”un număr de echilibristică”, avertizează generalul David Petraeus, un fost director al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), reacţionând faţă de îngrijorări internaţionale faţă de schimburi de replici între Israel şi Iran.

”Sunt mai degrabă sigur că Israelul vrea să reacţioneze” după atacul cu sute de drone şi rachete împotriva Israelului - primul de pe teritoriul iranian -, declară BFMTV David Petraeus.

La 12 zile după un atac sângeros care a distrus Consulatul Iranului la Damasc, la 1 aprilie, imputat Israelului, Iranul a lansat un raid fără precedent la 13 aprilie.

Israelul a ameninţat că ”Iranul nu va scăpa teafăr”. ”Vom răspunde la momentul, locul şi în modul pe care le vom alege”, a anunţat un purtător de cuvânt al Tsahalului.

Comunitatea internaţională se teme de o escaladare a tensiunilor în Orientul Mijlociu şi cere israelului să nu răspundă atacului iranian.

David Petraeus dă asigurări că Israelul nu are interesul să se expună unor noi represalii.

”Ei vor trebui să acţioneze cu adevărat cu multă precizie. Ei vor un atac precis, dar nu vor nici escaladare”, a declarat fostul director CIA.

”Acest lucru nu este uşor, va fi un număr de echilibristică”, apreciază David Petraeus. În privinţa unor eventuale ţinte, fostul director CIA consideră că instalaţiile nucleare iraniene nu vor fi vizate şi nici ”baze directe”.

Însă un atac vizând ”baze de lansare de drone şi de rachete” şi ”spaţiul cibernetic” ar putea fi alternative credibile ale Tsahalului, estimează David Petraeus.

Quarterly Report - Editia 4

Amnesty: A crescut alarmant numărul execuțiilor
Amnesty: A crescut alarmant numărul execuțiilor
Mai ales în Iran au fost executaţi anul trecut mult mai mulţi oameni. Amnesty International şi-a prezentat noul raport privind aplicarea pedepsei capitale la nivel mondial. În volumul său...
Un ostatic israelian răpit pe 7 octombrie apare într-o înregistrare video difuzată de Jihadul Islamic Palestinian VIDEO
Un ostatic israelian răpit pe 7 octombrie apare într-o înregistrare video difuzată de Jihadul Islamic Palestinian VIDEO
Gruparea palestiniană Jihadul Islamic a difuzat marţi, 28 mai, o înregistrare video în care pare să fie ostaticul israelian Alexander Trufanov, în vârstă de 28 de ani, răpit la 7...
#razboi orientul mijlociu, #Israel, #Iran, #fost sef cia, #David Petraeus , #Razboi Gaza