Cum se pierd informațiile pe culoarele Kremlinului: Zidul impus lui Putin de către consilierii săi apropiați VIDEO

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 05:33
3574 citiri
Cum se pierd informațiile pe culoarele Kremlinului: Zidul impus lui Putin de către consilierii săi apropiați VIDEO
Putin nu mai primește informațiile reale de pe frontul din Ucraina FOTO: NBC

Războiul provocat de Putin în Ucraina acum mai mult de 450 de zile pare că a ajuns într-un punct de cotitură, după ce Kievul a început să-și intensifice acțiunile de pe front. Președintele rus se confruntă cu o nouă situație, iar informațiile proaste privind armata sa se pierd pe culoarele Kremlinului și nu mai sunt aduse la urechile lui Putin, deoarece ele ”l-ar enerva peste măsură”.

Practic consilierii lui Putin au ridicat un zid informațional în preajma președintelui rus, care nu mai primește informațiile reale despre eșecurile armatei sale în războiul din Ucraina, conform unui canal de pe Telegram, din Rusia, scrie Newsweek.

Într-o postare de duminică, 5 iunie 2023, canalul VCHK-OGPU din Rusia a citat o sursă „familiară cu situația” spunând că „vești proaste, în special despre război, nu i-au mai fost raportate lui Putin „pentru că l-ar enerva extrem de mult”.

Un profesor de la Stanford anunță victoria Ucrainei: Cum va fi învinsă o putere nucleară

Liderul rus i-ar spune apoi celui care dă veștile proaste că se află sub influența „propagandei occidentale”, potrivit sursei, care a spus că cei care au raportat succese vor păstra „accesul constant” la Putin.

„Pur și simplu au încetat să-i aducă vești proaste lui Putin pentru că președintele nu vrea să le audă”, a adăugat VCHK-OGPU, într-o postare preluată de instituțiile de presă ucrainene.

Postarea a fost distribuită de postul de știri Nexta, care a adăugat: „Faptul că Putin stă într-o bulă informațională și nu vrea să se supere cu știri negative, dar adevărate, despre război, este departe de a fi o știre”.

„Mult mai interesant este faptul că rușii sunt trimiși la moarte de un bunic nebun, rupt complet de realitate, dar parcă nu îl deranjează”.

O mare putere mondială a prins Rusia în capcană. Moscova și-a blocat banii la peste 4.000 de kilometri distanță

Nu este primul raport conform căruia lui Putin nu i s-au oferit toate detaliile despre ceea ce se întâmpla în prima linie în invazia sa. În martie, oficialii serviciilor de informații americane au declarat că Putin a fost dezinformat de consilierii săi cu privire la performanța slabă a trupelor sale, potrivit The Associated Press.

Președintele Joe Biden a declarat în martie că Putin „pare a fi auto-izolat” și că există indicii că „ar fi concediat sau arestat la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kate Bedingfield, a declarat că SUA dețin informații că Putin „s-a simțit indus în eroare de armata rusă”, ceea ce a provocat tensiuni între el și conducerea sa militară”.

Între timp, analistul militar Rob Lee a declarat pentru Radio Europa Liberă, că Putin „nu vrea să primească vești proaste”, ceea ce înseamnă că generalii ruși vor doar „vești bune” de la coloneii lor și că întregul proces merge pe linie”.

Eveniment Quarterly Report

Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Operațiunea eșuată a Armatei Ruse de a asalt localitatea Ugledar, în regiunea Donețk la începutul lunii februarie a acestui an, în care rușii au pierdut mai mult de 30 de unități de...
Discursul rudimentar al ministrului rus de Externe, după ce a evitat să-l asculte pe Zelenski la ONU. Occidentul, "un imperiu al minciunii"
Discursul rudimentar al ministrului rus de Externe, după ce a evitat să-l asculte pe Zelenski la ONU. Occidentul, "un imperiu al minciunii"
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a acuzat occidentul că "luptă direct" împotriva Rusiei în Ucraina. "Puteţi să-i spuneţi cum vreţi, dar ei se luptă cu noi, se luptă direct cu...
#razboi putin, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #Putin Ucraina, #consilieri putin, #Putin Kremlin, #presedinte Rusia Putin , #Razboi Ucraina