Cristian Diaconescu, despre situația din Ucraina: „Ne aşteaptă un război rece şi România are nevoie de partenerii săi europeni şi euroatlantici”

Sambata, 05 Martie 2022, ora 14:14
5236 citiri
Cristian Diaconescu, despre situația din Ucraina: „Ne aşteaptă un război rece şi România are nevoie de partenerii săi europeni şi euroatlantici”
Cristian Diaconescu, lider PMP FOTO Facebook/ Cristian Diaconescu

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat sâmbătă, 5 martie, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că România nu are de ce să se teamă în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina.

El a atras atenţia că ”ne aşteaptă un război rece”. Diaconescu a salutat reacţia poporului român care s-a mobilizat în sprijinul vecinilor din Ucraina care au fugit din calea conflictului militar din ţara lor.

Cristian Diaconescu a declarat că ne aflăm într-un moment de tensiune şi că vremea selfie-urilor a trecut.

”Poporul ucrainean are nevoie de noi, iar vremea selfie-urilor a trecut. Ne aflăm într-un moment de mare tensiune atât din perspectiva internațională, cât şi din perspectiva poziţionării României. Pentru Moscova, Ucraina trebuie să devină un stat fără aşteptări în ce priveşte integrarea europeană şi euroatlantică. Se pare că ne aşteaptă un război rece şi din această perspectivă România are nevoie de partenerii săi europeni şi euroatlantici. Garanţiile de securitate din partea aliaţilor noştri se află la cel mai înalt nivel”, a declarat Diaconescu.

Cu toate acestea, Diaconescu le transmite românilor că nu au motive să se teamă.

”Românii nu au de ce să se teamă. Ne aflăm într-un moment complicat, există probleme, primele pe care le constatăm sunt cele legate de migraţie. Precizez că e exceptională reacţia poporului român în sprijinul celor care au avut nevoie”, a mai declarat Diaconescu.

#Razboi Rece, #Cristian Diaconescu, #razboi Ucraina , #stiri Cristian Diaconescu
Comentarii
T
TaxiDrive
rank 1
Poza Constant
Constant
rank 5
V-a vorbit viitorul presedinte al Romaniei, dl. Cristian Diaconescu