Ce știe Ucraina despre ajutorul militar pe care l-ar putea primi Rusia de la China. Anunțul unui oficial din serviciile secrete

Luni, 20 Martie 2023, ora 23:00
4105 citiri
Ce știe Ucraina despre ajutorul militar pe care l-ar putea primi Rusia de la China. Anunțul unui oficial din serviciile secrete
Xi Jinping și Vladimir Putin, la Moscova FOTO Twitter / Nexta

Un oficial al serviciilor de informaţii ucrainene a declarat luni, 20 martie, că în prezent nu există nicio dovadă că Beijingul furnizează arme Rusiei, relatează CNN.

Precizarea a fost făcută în contextul în care preşedintele chinez Xi Jinping se află într-o vizită de trei zile la Moscova, iar Occidentul se teme că Beijingul va ajuta militar Rusia.

”Există cazuri în care regimul lui Vladimir Putin, Federaţia Rusă, achiziționează drone, bunuri civile din surse deschise şi utilizează microcipuri din aceste bunuri. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate dovezi de livrări de arme. Ucraina monitorizează îndeaproape”, a declarat Andri Iusov, purtătorul de cuvânt al direcției de informații militare a Ucrainei la televiziunea naţională.

Iusov a vorbit în timp ce Putin îl primea pe liderul chinez Xi Jinping la Moscova.

Liderii occidentali şi-au exprimat scepticismul cu privire la rolul potenţial al Chinei ca mediator al unei păci în Ucraina şi la pretinsa sa neutralitate.

Statele Unite şi aliaţii săi au avertizat, de asemenea, că Beijingul ia în considerare trimiterea de ajutor letal Rusiei pentru efortul său de război, lucru pe care China l-a negat.

#razboi Rusia Ucraina, #ajutor militar china rusia, #vizita xi jinping, #vizita moscova , #Razboi Ucraina