Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO

Marti, 21 Martie 2023, ora 18:03
11187 citiri
Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO
Ambasadorul rus în Australia, Alexei Pavlovski FOTO captură video YouTube

Ambasadorul rus în Australia, Alexei Pavlovski, a fost luat prin surprindere de prezentatoarea ABC Sarah Ferguson în timpul unui interviu.

Prezentatoarea a sărit peste amabilități și i-a pus o întrebare extrem de incomodă încă de la începutul discuției.

”Domnule ambasador, vă aflați aici, în Australia, bucurându-vă de beneficiile unei societăți libere și deschise. Cum trăiți cu faptul că reprezentați regimul represiv și dictatorial al lui Putin?”, a întrebat prezentatoarea ABC în emisiunea care a avut loc luni seară.

În momentul în care au fost rostite cuvintele ”represiv” și ”dictatorial”, ambasadorul rus în Australia a izbucnit în râs.

”Vi se pare amuzant?”, a întrebat Ferguson.

”Ceea ce mi se pare amuzant este modul de a începe un interviu”, a răspuns Pavlovski.

”A fost o întrebare destul de directă”, a continuat gazda emisiunii.

”Da, prea directă”, a replicat el.

Ulterior, ambasadorul a susținut că ”nu a avut niciodată probleme în Rusia”. ”Am locuit acolo timp de 13 ani înainte de a veni în Australia. Nu am avut niciodată impresia că am trăit într-un regim autoritar, cum ați spus...?”, a răspuns Pavlovski, potrivit Adevărul.

”Represiv și dictatorial au fost cuvintele pe care le-am folosit. Acesta este un regim care și-a invadat vecinul. Este un regim în care protestele sunt reprimate, în care mass-media liberă este redusă la tăcere, în care disidenții sunt uciși sau închiși, în care amploarea victimelor războiului este ascunsă publicului. Cum ați descrie această formă de guvernare, dacă nu ca pe o dictatură?”, a continuat gazda emisiunii.

Pavlovski a evitat un răspuns, replicând că prezentatoarea ar putea adresa ”întrebări substanțiale despre poziția politică a Rusiei în anumite probleme din lume”.

Sarah Ferguson a menționat însă că era ”important ca publicul să înțeleagă cine este ambasadorul și pe cine reprezintă”, înainte de a adresa întrebări despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

#razboi Rusia Ucraina, #ambasador rus australia, #intrebare, #prezentatoare tv, #dictatura, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Razboi Ucraina