Rezultatele dorite de Moscova în bătălia pentru Donbas: "Putin vrea ca jocul lui să continue. Noi să jucăm jocul lui"

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 03:19
9176 citiri
Rezultatele dorite de Moscova în bătălia pentru Donbas: "Putin vrea ca jocul lui să continue. Noi să jucăm jocul lui"
Lupa pentru Donbas ar putea determina viitorul Ucrainei FOTO Ukrainform.net

Nu vor exista acorduri de pace, nicio încetare a focului și nicio capitulare în Ucraina. Următoarele două luni vor aduce ceea ce oficialii americani ai apărării au numit „o luptă cu cuțitele” în zona pe care armata ucraineană o numește „Operațiunea Forțelor Comune” (JFO). Această regiune este mai bine cunoscută sub numele Donbas.

Timp de opt ani, cele două părți au luptat aici, elementele armatei regulate ruse suplimentând unitățile separatiste. Acum, după înfrângerea de la Kiev, forțele ruse se redistribuie în regiune pentru a lupta împotriva celor mai bune și mai experimentate unități ale Ucrainei. Bătăliile care vor urma vor semăna mai mult cu bătăliile de manevră ale celui de-Al Doilea Război Mondial decât cu cele purtate în jurul orașelor Kiev, Mariupol și Sumî, în cele șapte săptămâni de când războiul a izbucnit. Cu toate acestea, este puțin probabil ca rușii să aibă succes.

După recenta înfrângerea rușilor din nord, Rusia a făcut câteva schimbări semnificative. Cel mai important, a fost numit un nou comandant în fruntea forțelor rusești din Ucraina. Importanța acestui lucru nu este identitatea sau experiența individuală a generalului colonel Alexander Dvornikov, ci mai degrabă este faptul că rușii vor avea un singur personal de comandă pentru a coordona și a încerca să atingă un singur obiectiv operațional concentrat și aparent realist, îm loc de trei obiective separate în nord, sud și est.

Rusia încearcă cu disperare să-și înlocuiască pierderile considerabile, până la 20% din forța sa. Trupele recrutate și rezervele reactivate convocate recent nu vor fi pregătite luni de zile. Cu toate acestea, forța pe care o vor acumula rușii va fi formidabilă și, cu linii de aprovizionare mai scurte și mai bine stabilite în Rusia.

"Vor să acapareze teritoriul pe care ei îl numesc Novorossiya, de la Harkiv, până la Odesa și Transnistria. Ei vor să ocupe și poate să alipească Rusiei acest teritoriu, ceea ce nu le-a reușit în 2014. Asta va depinde numai de ucraineni și de Armata ucraineană cât vor putea ei să avanseze și să nu permită Rusiei să obțină asta. […] Acum în aprilie, înainte de 9 mai, ceea ce nu ar trebui să subestimăm, pentru ei asta este o zi sfântă... el (Putin) vrea ceva care ar putea fi servit ca o victorie. Vrea să spună că a realizat acele scopuri, vrea să anunțe că Rusia este și mai mare. Va fi cumva ca soarta Germaniei după Al Doilea Război Mondial. Practic, vor avea Ucraina de Est, incorporată sau nu. Ar putea să facă o înțelegere cu americanii, cu Vestul, să le spună „take it or leave it”, adică restul Ucrainei îl luați sau nu-l luați. Dacă nu-l luați, îl luăm noi mai târziu. Foarte cinic. Putin vrea ca jocul lui să continue. Noi să jucăm jocul lui. El nici nu vrea să se gândească la faptul că el ar trebui să joace jocul nostru. Dacă el va reuși în Ucraina, eu sunt aproape sigur că va ataca și NATO". a declarat diplomatul eston Kalev Stoicescu, pentru Ziare.com.

Un război îndelungat

Cu asistența occidentală continuă și sporită, Ucraina ar trebui să poată susține un război lung mai bine decât rușii. Asistența NATO va fi vitală în consolidarea unităților blindate ale apărătorilor, oferindu-le o șansă mult mai mare de a contraataca și de a relua terenul. Totuși, păstrarea unui anumit nivel de control al aerului este cel mai important factor, motiv pentru care menținerea și consolidarea apărării împotriva rachetelor antiaeriene este o prioritate absolută.

În ciuda avantajelor Rusiei în materie de tehnologie și echipamente, forțele ucrainene vor continua să exploateze slăbiciunile cronice și acute ale Rusiei în logistică și aprovizionare.

În cele din urmă, una dintre cele mai ferme reguli ale războiului este ca un atacator de succes să se bucure de o preponderență de trei la unu. Forța epuizată a Rusiei nu are nici pe departe această preponderență. Există excepții de la această regulă generală de trei la unu – cum ar fi Războiul din Golf din 1991, în care o coaliție bine condusă și echipată condusă de SUA a anihilat o armată irakiană mai mare și cu experiență de luptă. În astfel de cazuri, atacatorii au compensat o relativă lipsă de cantitate cu calitate în pregătire, planificare și componentele morale cruciale ale coeziunii și motivației.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandalul interceptărilor ruse: Putin vrea să „destabilizeze” Germania, acuză ministrul german al Apărării
Scandalul interceptărilor ruse: Putin vrea să „destabilizeze” Germania, acuză ministrul german al Apărării
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe preşedintele Vladimir Putin că încearcă să "destabilizeze" Germania, în urma difuzării, de către surse din Rusia, a...
Ucraina începe să trimită fermierii pe front. Imaginile din satelit arată că nu s-a mai recoltat tot terenul arat
Ucraina începe să trimită fermierii pe front. Imaginile din satelit arată că nu s-a mai recoltat tot terenul arat
Eforturile de mobilizare din Ucraina încep în cele din urmă să lovească și sectorul agricol, crucial pentru veniturile țării vecine. Peste 31.000 de ucraineni au murit până acum...
#razboi Rusia Ucraina, #armament Rusia, #armament SUA , #Razboi Ucraina