Boris Johnson îi râde în față lui Putin după retragerea de pe Insula Șerpilor: ”E imposibil să subjuge o ţară care nu-i va accepta dominaţia”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 17:54
8362 citiri
Boris Johnson îi râde în față lui Putin după retragerea de pe Insula Șerpilor: ”E imposibil să subjuge o ţară care nu-i va accepta dominaţia”
Premierul britanic a lăudat constant curajul ucrainenilor FOTO Facebook / Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, unul dintre cei mai activi susținători ai Ucrainei, a declarat joi, 30 iunie, în ultima zi a summitului NATO, că retragerea Rusiei de pe Insula Şerpilor este o dovadă a faptului că subjugarea Ucrainei ”este imposibilă", relatează AFP.

El a punctat că Insula Șerpilor este un teritoriu ”strategic” în Marea Neagră.

”Dacă aţi vrut dovada capacităţii incredibile a ucrainenilor de a riposta pentru a depăşi adversitatea şi a-i respinge pe ruşi, priviţi ce s-a întâmplat astăzi pe Insula Şerpilor, unde, din nou, Rusia a trebuit să cedeze teren”, a afirmat şeful guvernului britanic.

El şi-a exprimat convingerea că ”în final, se va dovedi imposibil ca Putin să subjuge o ţară care nu-i va accepta dominaţia”.

Orice decizie privind un acord de pace revine Ucrainei, a adăugat Johnson, subliniind în acelaşi timp unitatea împotriva Rusiei a membrilor NATO şi a ţărilor G7, reunite de curând în Germania.

”Am văzut ce poate face Ucraina pentru a-i respinge pe ruşi. Am văzut ce au făcut în jurul Kievului şi Harkovului, iar acum pe Insula Şerpilor. Cred că cel mai bun lucru pentru noi este să continuăm pe drumul pe care l-a trasat NATO, oricât de dificil devine”, a mai spus el.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

La summitul G7, premierul britanic s-a amuzat cu alţi lideri pe seama imaginii virile afişate de preşedintele rus, Vladimir Putin, care în replică a afirmat că a-i vedea pe cei şapte dezbrăcaţi până la brâu ar fi un ”spectacol dezgustător”.

Boris Johnson a refuzat să continue disputa, argumentând că Vladimir Putin ar trebui, în schimb, să ia în considerare ”consecinţele acţiunilor sale barbare”, precum aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO.

”Cea mai importantă concluzie pe care Vladimir Putin trebuie să o tragă după ziua de astăzi şi din ultimele zile de summit NATO, şi de la reuniunea G7, este că suntem total uniţi în a condamna ceea ce a făcut în Ucraina”, a mai spus premierul britanic.

#razboi Rusia Ucraina, #Insula Serpilor, #retragere Rusia ucraina, #Boris Johnson premier Marea Britanie, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Razboi Ucraina