Consilier al lui Zelenski: Ucraina poate intra în ofensivă contra forțelor rusești între mai și iunie, datorită armelor furnizate de Occident

Luni, 02 Mai 2022, ora 13:43
6952 citiri
Consilier al lui Zelenski: Ucraina poate intra în ofensivă contra forțelor rusești între mai și iunie, datorită armelor furnizate de Occident
Armata ucraineană ar putea lansa o ofensivă contra forțelor rusești cu ajutorul armamentului străin FOTO Hepta

Ucraina va putea intra în ofensiva împotriva Rusiei între sfârșitul lunii mai și mijlocul lunii iunie, datorită armelor furnizate de SUA și țările europene, a declarat un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Remarcile lui Oleksii Arestovici într-un interviu online cu Nikkei Asia duminică, 1 mai, sugerează o accelerare a ritmului războiului, deoarece experții prevăd că Rusia va organiza atacuri totale înainte de Ziua Victoriei de 9 mai, care comemorează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste din Al Doilea Război Mondial.

Arestovici este un consilier apropiat al lui Zelenski și responsabil pentru securitate și afaceri militare în biroul prezidențial.

„Luptele decisive”, după cum a spus Zelenski, asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei sunt de așteptat să înceapă în curând. Ucraina va putea să formeze unități pentru ofensiva sa, deoarece tancurile, artileria cu rază lungă și alte arme vor începe să sosească din SUA și Europa la mijlocul lunii mai, a spus Arestovici.

Armata ucraineană a condus în mare parte un război defensiv de la începutul invaziei Rusiei din 24 februarie. Dacă Ucraina trece la ofensivă, acest lucru va marca un punct de cotitură major în conflict.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Menționând că un număr mare de civili au fost uciși de trupele rusești la Bucea, lângă capitala Ucrainei, Kiev, Arestovici a avertizat că „amploarea crimelor în masă” va crește dacă trupele rusești își prelungesc șederea în țară „chiar cu o zi”.

Forțele rusești „au fost deja învinse strategic” în lumina eșecului lor de a ocupa Kievul și nu au atins niciunul dintre obiectivele invaziei, a spus Arestovici. Folosind multe arme vechi din epoca sovietică și fiind lipsite de rezerve, forțele rusești slăbesc, a susținut el.

În timp ce Arestovici insistă că Ucraina va câștiga în cele din urmă războiul, experții spun că sfârșitul conflictului este imprevizibil, deoarece sunt așteptate atacuri totale ale Rusiei în regiunea Donbas și în alte părți. Rusia ar putea mobiliza mult mai multe trupe pentru a da un impuls ofensivei sale, pentru a-și sublinia câștigurile în invazie înaintea sărbătorii de 9 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski, #ofensiva ucraina , #Razboi Ucraina