Coșmarul trăit de ucraineni sub ocupația soldaților lui Putin: ”Aș vrea ca mama lui să-l fi înecat în cristelniță!”

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 22:29
6016 citiri
Coșmarul trăit de ucraineni sub ocupația soldaților lui Putin: ”Aș vrea ca mama lui să-l fi înecat în cristelniță!”
Nadia, 72 de ani FOTO Hromadske

Oamenii din satul Verbivka, aflat la câțiva kilometri de Balaklia, oraș din Harkov recent recuperat de ucraineni, au povestit îngroziți despre traumele suferite în cele șase luni de ocupație rusească.

Ei au povestit, printre lacrimi, că invadatorii i-au bătut, electrocutat și torturat și că unele femei au fost violate. În plus, soldații ruși le-au furat lucrurile, le-au devastat casele și magazinele, relatează hromadske.ua.

”Femeile kamikaze”

Pentru că nu și-au primit pensiile, femeile din sat au lucrat în grădină sub focul gloanțelor pentru a avea ce mânca. De aceea, ele au fost numite ”femeile kamikaze”.

”Am dus-o foarte greu. Toți am lucrat în grădini sub bătaia gloanțelor. Ni s-a spus inclusiv că avem "femei kamikaze". Se trage în ele și tot mai grădinăresc, să aibă cartofi și să nu moară de foame”, a spus Olga, o femeie de 62 de ani.

”Jumătate de an am dormit în pivnițe fără să ne dăm jos hainele, îmbrăcați cu pulovere și jachete, din cauza bombardamentelor. Nu a fost viaţă, ci un chin”, s-a plâns și Nadia Vasilivna, în vârstă de 70 de ani. Ea a mai povestit că rușii i-au intrat în casă, fiind convinși că ascunde arme împreună cu soțul său. Femeia a mai susținut că invadatorii erau invidioși pe condițiile în care locuiau, fiind impresionați că au toalete în casă, deși trăiesc la sat. ”Au spus "ne vom aduce familiile aici"”.

”I-am întrebat: "Ce căutați aici?," iar un soldat rus a spus că ”Putin ne-a promis o casă și câte doi sclavi la fiecare”. Aș vrea ca mama lui să-l fi înecat în cristelniță! Acel Putin… ceva nu e în regulă în capul lui”, a afirmat și Nadia, o femeie de 72 de ani.

Rușii i-au bătut pe locuitori și le-au violat pe femei

Vasil, un bărbat de 67 de ani, a povestit că soldații ruși i-au pus o pungă pe cap și l-au dus într-un loc necunoscut, acuzându-l că a ajutat armata ucraineană. L-au amenințat că-l omoară dacă nu mărturisește, dar apoi l-au eliberat într-o noapte. Bărbatul a dormit apoi o săptămână la fiica sa, de teamă că rușii se vor întoarce după el și-l vor omorî.

”Sunt nenorociți, pur și simplu nenorociți. Nu mi-au dat de mâncare, a trebuit să-mi fac nevoile într-o sticlă”, a spus el, arătând o cicatrice pe care o avea de la frânghia cu care îi legaseră mâinile.

”Erau supărați, au intrat în case și au luat tot ce au putut. Au scos și lenjeria murdară de pe o femeie!”, a mai povestit Nadia. Femeia a mai spus că soldații ruși au organizat un loc pentru interogatoriu și o închisoare în clădirea poliției: ”Au electrocutat oamenii acolo și au violat femei. O femeie a fost trimisă la Harkov fiind însărcinată”.

După declanșarea contrafensivei ucrainene, invadatorii au fugit pe calea ferată, potrivit B1TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#razboi Rusia Ucraina, #ocupatie rusa, #harkov, #locuitori terorizati, #viol, #contraofensiva ucraina, #cosmar , #Razboi Ucraina