Cursuri în universitățile din Rusia despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina. Abordările propuse de autorități

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 08:58
2467 citiri
Cursuri în universitățile din Rusia despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina. Abordările propuse de autorități
Cursurile vor fi predate din septembrie FOTO Pixabay

Noi cursuri despre ”operațiunea militară specială” în Ucraina vor fi predate în universitățile din Rusia, relatează CNN.

Noile cursuri vor fi predate începând cu 1 septembrie.

Moscova a evitat în mare parte să descrie conflictul drept o invazie sau un război, insistând că este o ”operațiune militară specială”.

Potrivit agenției de presă de stat TASS, noul curriculum pentru universități va include originile ”operațiunii militare speciale din Ucraina, sancțiunile, presiunile țărilor occidentale asupra Rusiei, încercările de a o izola de restul lumii” precum și ”obiectivele: unirea Rusiei cu Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, regiunea Zaporojie și regiunea Herson.”

Documentul, postat pe site-ul Ministerului Rus al Științei și Învățământului Superior, propune subiecte precum ”refuzul SUA, NATO și UE de a discuta despre amenințările la adresa securității naționale a Rusiei”, ”provocări armate în Donbas”, ”provocări armate și pregătiri ale Ucrainei pentru confiscarea forțată a Donbasului” și ”recunoașterea oficială a LPR și DPR de către Rusia”.

#razboi Rusia Ucraina, #cursuri universitati, #Rusia, #operatiune militara speciala , #Razboi Ucraina