Dmitri Medvedev, iritat de informațiile privind epuizarea stocurilor de arme ale Rusiei: ”Avem destule pentru toată lumea”

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 17:37
5645 citiri
Dmitri Medvedev, iritat de informațiile privind epuizarea stocurilor de arme ale Rusiei: ”Avem destule pentru toată lumea”
Dmitri Medvedev și Vladimir Putin FOTO Twitter

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a negat miercuri, 23 noiembrie, că stocul de rachete de înaltă precizie al armatei ruse ar fi pe cale să se epuizeze, aşa cum susțin Kievul şi unele ţări occidentale.

Fostul președinte al Rusiei a transmis că țara sa are în continuare ”destule” muniţii, în pofida consumului masiv al acestor resurse după opt luni de campanie militară în Ucraina.

”Inamicii continuă să ne calculeze cu minuţiozitate lansările şi rezervele. Degeaba speră la epuizarea posibilităților noastre. Avem destule pentru toată lumea”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, cu puţin timp înainte ca Rusia să lanseze un nou raid cu rachete asupra infrastructurilor energetice ucrainene.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a prezentat marţi date despre estimările Kievului asupra stocului rus de rachete, care sugerează o diminuare a arsenalului rus de arme de înaltă precizie, în urma folosirii intense a acestora în războiul pornit contra țării sale.

Conform listei publicate de Reznikov pe Twitter, Rusia a folosit de atunci în atacurile asupra Ucrainei peste 800 de rachete Iskander şi mai dispune în prezent doar de 119 rachete de acest tip, adică numai 13% din arsenalul de dinaintea războiului.

Aceeaşi listă indică o scădere notabilă a rezervelor de rachete de croazieră Kalibr, după ce 391 dintre acestea au fost lansate asupra Ucrainei.

Ministerul britanic al Apărării a estimat la rândul său că, în urma atacurilor asupra infrastructurilor energetice ucrainene, Rusia a folosit aproape toate dronele cumpărate din Iran.

#razboi Rusia Ucraina, #Dmitri Medvedev, #arme rusia, #stocuri arme, #drone iran rusia , #Razboi Ucraina