Dmitri Medvedev cere reintroducerea pedepsei cu moartea. ”Sabotorii” pentru care vrea ”execuția pe loc”

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 20:23
3545 citiri
Dmitri Medvedev cere reintroducerea pedepsei cu moartea. ”Sabotorii” pentru care vrea ”execuția pe loc”
Dmitri Medvedev și Vladimir Putin FOTO Twitter

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a vorbit miercuri, 2 noiembrie, despre reintroducerea pedepsei capitale în țara sa, relatează The Kyiv Independent.

Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a spus că pedeapsa cu moartea ar trebui reintrodusă pentru ”sabotorii galben-albaștri” care se împotrivesc politicii de stat rusești referitoare la invazia Ucrainei și operează în Rusia, săvârșind atacuri teroriste.

El a spus că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, exista o singură sentință ”pentru astfel de nenorociți: execuție pe loc, fără proces”.

”Dacă ești un trădător care a comis o astfel de crimă în timpul războiului, nu ai nici vârstă, nici naționalitate, nici măcar dreptul de a-ți proteja propria viață”, a declarat fostul președinte rus.

Medvedev a adăugat că din această categorie fac parte și rușii care au incendiat centrele de recrutare și au provocat daune altor clădiri ale statului.

În septembrie, la câteva zile după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, 11 birouri de înrolare și șase clădiri ale administrației militare au fost incendiate.

Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei la jumătatea lunii martie, astfel că cetățenii ruși nu mai pot aduce cauze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit Adevărul.

#razboi Rusia Ucraina, #Dmitri Medvedev, #pedeapsa capitala, #tradatori, #mobilizare rusia , #stiri Dmitri Medvedev