Un nou puseu de ură al lui Dmitri Medvedev: ”Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 14:49
5418 citiri
Un nou puseu de ură al lui Dmitri Medvedev: ”Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”
Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev FOTO Twitter

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a condamnat din nou ajutorul occidental acordat Ucrainei, lansând noi amenințări la adresa Kievului.

El a transmis că Rusia își va intensifica atacurile pe măsură ce Occidentul va trimite mai multe arme Ucrainei

”Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”, a spus Medvedev într-un interviu acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson pentru Reuters, publicat sâmbătă, 4 februarie.

Departe de a-i împinge pe ruşi înapoi, noile transporturi occidentale ar avea efectul opus, a subliniat prietenului apropiat al președintelui Vladimir Putin.

În calitate de vicepreşedinte al Consiliul de Securitate, Medvedev a devenit unul dintre cei mai agresivi lideri pro-război din Rusia.

Întrebat dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Rusia să negocieze cu Kievul, el a răspuns că ”rezultatul fi exact opus.”

”Doar moraliştii, destul de numeroşi de la Casa Albă şi din Capitală, pot gândi astfel”, a adăugat el.

Vineri, Pentagonul a anunțat că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă în pachetul de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari.

Odată cu marcarea unui an de la începutul invaziei, la 24 februarie, forţele ruse au fost cu un pas în urmă în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciunul dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

#razboi Rusia Ucraina, #ajutor militar Ucraina, #Occident, #Dmitri Medvedev , #stiri Dmitri Medvedev