Eroarea comisă de Statul Major ucrainean ”în urma unei utilizări incorecte a datelor disponibile”. Forțele ruse nu s-au retras din orașul Nova Kahovka

Joi, 23 Martie 2023, ora 23:08
5362 citiri
Eroarea comisă de Statul Major ucrainean ”în urma unei utilizări incorecte a datelor disponibile”. Forțele ruse nu s-au retras din orașul Nova Kahovka
Rușii în timpul retragerii din Herson FOTO Twitter

Armata ucraineană a admis joi, 23 martie, că a comis o eroare anunţând retragerea forţelor ruse din oraşul Nova Kakhovka, în apropiere de Herson, sudul ţării, relatează AFP.

”Ocupanţii se află încă la Nova Kakhovka. Informaţiile despre presupusa retragere a inamicului din această localitate au fost făcute publice în urma unei utilizări incorecte a datelor disponibile”, a indicat Statul Major ucrainean pe Telegram.

Cu puțin timp înainte, în raportul de seară, Statul Major General anunțase că, începând cu data de 22 martie 2023, toate unităţile armatei de ocupaţie care fuseseră desfăşurate în oraşul Nova Kahovka din regiunea Herson au părăsit oraşul, potrivit Reuters.

Guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Vladimir Saldo, a negat informația. ”Toţi militarii ruşi din Nova Kahovka, precum şi din alte localităţi de pe malul stâng al Niprului rămân pe poziţii”, a transmis el pe Telegram.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat joi la Herson, unde a vizitat o parte din infrastructura distrusă de trupele ruse.

Regiunea Herson a fost ocupată de ruși încă de la începutul invaziei, dar a fost parţial recucerită ulterior de trupele ucrainene.

#razboi Rusia Ucraina, #retragere rusi, #Nova Kakhovka, #Herson, #eroare, #armata ucraineana , #Razboi Ucraina