Șeful mercenarilor Wagner avertizează că Rusia ar putea pierde războiul: ”Deocamdată, perspectivele sunt sumbre”

Luni, 20 Martie 2023, ora 18:06
3178 citiri
Șeful mercenarilor Wagner avertizează că Rusia ar putea pierde războiul: ”Deocamdată, perspectivele sunt sumbre”
Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin FOTO Twitter / Nexta

Șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a dat noi detalii luni, 20 martie, despre situația de pe frontul din Ucraina, avertizând asupra perspectivelor sumbre pe care le are armata rusă în eventualitatea unei contraofensive ucrainene.

Referindu-se la divergențele pe care le are cu cei din conducerea armatei ruse, Prigojin a transmis că ”intrigile, luptele interne și bețele puse în roate îl încurcă să lupte”.

”Deocamdată, perspectivele sunt sumbre. Eu am mai spus, trebuie să spargem toate bulele de aer (n. red. - eliminăm problemele artificial create) și ele sunt enorm de multe. Acum trebuie să ne concentrăm pe un singur lucru - victoria. Asta înseamnă să menținem linia frontului, să ne mișcăm înainte, să uităm neînțelegerile, supărările și toate celelalte. Iar atât timp cât sunt intrigi, lupte și sunt puse bețe în roate, suntem încurcați să luptăm. Din acest motiv, care vor fi perspectivele și ce trebuie să facem? Trebuie să ne concentrăm și să așteptăm lovituri din partea dușmanului. Trebuie să fim gata să respingem aceste lovituri”, a declarat presei Prigojin, potrivit Digi24.

Liderul mercenarilor a avertizat că, dacă șefii armatei nu schimbă abordarea, există riscul unei înfrângeri a armatei.

”Eu cred că noi mai avem maximum câteva săptămâni pentru a ne pregăti (de o contraofensivă ucraineană - n.red). Din acest motiv, dacă nu vom face asta, după cum se zice, va fi târziu să bem Borjomi” (expresie folosită pentru a explica faptul că după un anumit moment, lucrurile nu mai pot fi îndreptate, acțiunile sunt tardive și ineficiente. Borjomi este o apă minerală produsă în Georgia și recomadată de adepții medicinii homeopate în tratarea afecțiunilor gastrice), a adăugat el.

Avertismentul lui Prigojin vine în contextul în care tot mai mulți bloggeri ruși vorbesc despre o contraofensivă iminentă a armatei ucrainene în zona Bahmut și despre pierderile majore pe care le are armata rusă.

Bătălia pentru Bahmut este cea mai lungă și cea mai sângeroasă de când Rusia a invadat Ucraina. Mercenarii Wagner și armata rusă încearcă să cucerească orașul de peste 7 luni.

#razboi Rusia Ucraina, #evgheni prigojin, #wagner, #bahmut , #Razboi Ucraina