Evgheni Prigojin susține că Ucraina vrea să revină la granițele din 1991. Cele trei ”lovituri strategice” pe care le-ar pune la cale Kievul VIDEO

Vineri, 24 Martie 2023, ora 20:24
8035 citiri
Evgheni Prigojin susține că Ucraina vrea să revină la granițele din 1991. Cele trei ”lovituri strategice” pe care le-ar pune la cale Kievul VIDEO
Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin FOTO Twitter

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a vorbit despre o presupusă strategie a Ucrainei care ar viza eliberarea teritoriului până la granițele din 1991.

Acesta a susținut, într-un video distribuit pe Telegram, că autoritățile de la Kiev ar avea în plan trei lovituri strategice.

Potrivit lui Prigojin, Ucraina a concentrat 200.000 de rezerviști în puncte-cheie din Donbas, dintre care 80.000 s-ar afla în Bahmut.

”Planurile includ invadarea regiunii Belgorod pentru a fi folosită la schimb, apoi tăierea „L/DPR” (așa-numitele republici independente Lugansk și Donețk - n.red) în două și, în final, eliberarea Crimeei”, susține liderul mercenarilor.

Mesajul său a fost tradus în engleză de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

Evgheni Prigojin a vorbit și despre planurile armatei ruse, subliniind că este pregătită să intervină cu echipamente grele pe câmpurile de luptă. El a precizat că vremea caldă le va face mai ușor de manevrat, potrivit Adevărul.

#razboi Rusia Ucraina, #evgheni prigojin, #wagner, #strategie ucraina, #granite 1991 , #Razboi Ucraina