Dovada eșecului armatei ruse în Ucraina: Putin continuă epurările în rândul generalilor

Joi, 02 Iunie 2022, ora 17:02
3654 citiri
Dovada eșecului armatei ruse în Ucraina: Putin continuă epurările în rândul generalilor
Vladimir Putin a renunțat la mai mulți generali în urma eșecurilor din Ucraina FOTO Twitter

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a concediat cinci generali și un colonel de poliție din cauza eșecurilor militare din Ucraina, potrivit unui raport al grupului de presă RBC din Moscova, citat de Newsweek.

Luni, liderul de la Kremlin a emis un decret prin care cinci generali de la Ministerul rus al Afacerilor Interne au fost revocați din funcții. Despre acest lucru, un oficial a susținut că face parte dintr-o rotație a personalului.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Printre cei concediați se numără generalul-maior de poliție Vasili Kukușkin, șef al Departamentului Ministerului de Interne pentru regiunea Vladimir, generalul-maior Alexander Laas, șef adjunct al Departamentului principal al ministerului pentru Republica Altai și generalul-maior Andrei Lipilin, șeful Departamentului Ministerului Afacerilor Interne pentru Regiunea Iaroslavl.

Generalul-maior Alexander Udovenko din Direcția Ministerului Afacerilor Interne și generalul-maior Iuri Instrankin, șef adjunct al Departamentului pentru Logistică și Asistență Medicală al ministerului, au fost, de asemenea, demiși.

Putin l-ar fi concediat, de asemenea, pe colonelul de poliție Emil Musin, care a fost primul adjunct al șefului Centrului Criminalistic al Ministerului de Interne.

Victorii puține pentru Rusia în 100 de zile de război

Rapoartele cu privire la cele mai recente concedieri vin după ce Putin ar fi demis alți înalți oficiali, luna trecută. Pe 19 mai, Ministerul Apărării din Regatul Unit a raportat că au fost concediați doi comandanți superiori - generalul locotenent Serhi Kisel, care comandase Armata 1 de tancuri de gardă, și viceamiralul Igor Osipov al Flotei Mării Negre. Osipov a fost concediat în urma scufundării navei Moskva, considerată o victorie semnificativă a ucrainenilor.

De asemenea, la finalul lunii mai, potrivit jurnaliștilor de la Defence Express, Putin i-a demis și pe comandantul Districtului Militar de Vest, Alexander Zhuravlev, care ocupa această funcție din 2018, și pe Alexander Chaiko, comandantul Districtului Militar de Est, numit în funcție în noiembrie 2021.

Decizia privind demiterile generalilor vine în timp ce invazia rusă a Ucrainei se apropie de cea de-a 100-a zi, iar forțele lui Putin au suferit serioase eșecuri militare, nereușind să cucerească capitala Kiev și confruntându-se cu o rezistență acerbă din partea armatei ucrainene.

Centrul luptei s-a mutat acum în regiunea Donbas de estul țării, unde forțele ruse au lansat bombardamente constant, fiind raportate chiar și lupte de stradă, în orașul Severodonețk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Aproape 37.000 de civili şi militari sunt dați dispăruţi după declanşarea invaziei ruse au anunţat marţi, 16 aprilie, autoritățile ucrainene, care susțin că acest număr este incomplet,...
#razboi Rusia Ucraina, #generali rusi, #demitere, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #stiri Vladimir Putin