Germania ar putea da o lovitură Rusiei: ia în considerare să naționalizeze filialele locale Gazprom și Rosneft

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 13:38
7484 citiri
Germania ar putea da o lovitură Rusiei: ia în considerare să naționalizeze filialele locale Gazprom și Rosneft
Germania ia în considerare restructurarea unui subsidiar Gazprom sau căutarea unui alt furnizor

Germania ia în considerare naționalizarea filialelor germane ale firmelor rusești Gazprom și Rosneft pentru a răspunde preocupărilor legate de securitatea aprovizionării cu energie, a informat Reuters, citând un raport publicat de cotidianul de afaceri Handelsblatt.

Raportul vine pe fondul eforturilor țării de a-și reduce dependența de energia rusă, în contextul războiului dus de Moscova în Ucraina.

Potrivit publicației citate, oficialii Ministerului german al Economiei și cancelarul Olaf Scholz discută despre modalități de prevenire a întreruperilor masive de curent în țară în cazul în care oricare dintre aceste companii se confruntă cu dificultăți, pentru că mulți clienți au refuzat să facă afaceri cu ele.

Filiala Gazprom din Germania operează spații mari de stocare a gazelor, în timp ce unitatea Rosneft este un jucător-cheie pe piețele rafinăriilor de benzină, motorină și kerosen.

Germania are în vedere opțiuni pentru unitatea Gazprom, inclusiv restructurarea Wingas (subsidiară Gazprom) sau găsirea unui nou furnizor de energie pentru clienții săi, a raportat Bloomberg, citând oameni familiarizați cu problema. Clienții nu se gândesc să semneze noi contracte cu Wingas, în timp ce unele bănci întârzie tranzacțiile pentru firmă, potrivit surselor citate de Bloomberg.

#razboi Rusia Ucraina, #Germania Rusia, #Rosneft, #Gazprom Germania , #Razboi Ucraina