Joe Biden promite că nu va lăsa Rusia să învingă Ucraina. Nou ajutor militar substanțial pentru Kiev anunțat de Casa Albă

Joi, 30 Iunie 2022, ora 18:27
2898 citiri
Joe Biden promite că nu va lăsa Rusia să învingă Ucraina. Nou ajutor militar substanțial pentru Kiev anunțat de Casa Albă
Președintele SUA a anunțat că 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România FOTO Facebook / Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a învinovățit Rusia pentru criza alimentară și cea energetică și a promis, la finalul Summitului NATO de la Madrid, mai mult ajutor militar pentru Ucraina, potrivit Reuters.

Preşedintele american a subliniat joi, 30 iunie, că Ucraina va fi ajutată de SUA şi de aliaţii săi atât cât va fi nevoie în războiul împotriva Rusiei.

Preţul petrolului ”este ridicat din cauza Rusiei, Rusiei, Rusiei'”, a spus Biden la o conferinţă de presă la finalul summitului.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a asigurat că va încerca în continuare să convingă statele din Golf să-şi crească producţia de petrol pentru a scădea preţul combustibililor şi va face acest lucru inclusiv în discuţiile pe care le va avea în Arabia Saudită cu regele Salman şi cu prinţul moştenitor, Mohammed bin Salman, în timpul vizitei pe care o va efectua în această ţară, în iulie.

De asemenea, există o criză alimentară '”pentru că Rusia nu permite cerealelor să iasă din Ucraina”, a mai susţinut liderul de la Casa Albă.

”Vom rămâne alături de Ucraina şi toată Alianţa va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru ca să nu fie învinsă de Rusia”, a promis Biden, adăugând că va anunţa curând un nou pachet de ajutor militar american pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari.

Acest ajutor va include ”noi sisteme antiaeriene occidentale avansate, mai multă artilerie şi muniţii, radare anti-artilerie, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS pe care deja le-am dat Ucrainei şi mai multe baterii HIMARS care vin de asemenea din alte ţări”, a detaliat el.

Cât despre evoluţia războiului declanşat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Biden a spus că nu ştie ”cum sau când se va termina” acest război, dar ”nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei”.

La summitul NATO care s-a încheiat, Joe Biden a anunţat că Statele Unite vor stabili în Polonia un cartier general permanent al Corpului 5 al armatei americane, în România îşi va avea baza o brigadă americană suplimentară compusă în total din 5.000 de persoane, vor exista, de asemenea, desfăşurări americane suplimentare în statele baltice, două escadrile suplimentare de avioane de luptă F-35 vor fi dislocate în Regatul Unit şi vor fi poziţionate capacităţi suplimentare de apărare aeriană în Germania şi Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Numărul ucrainenilor, civili și militari, dați dispăruți de la începutul invaziei ruse și până acum. ”Cifră ar putea fi mult mai mare”
Aproape 37.000 de civili şi militari sunt dați dispăruţi după declanşarea invaziei ruse au anunţat marţi, 16 aprilie, autoritățile ucrainene, care susțin că acest număr este incomplet,...
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#razboi Rusia Ucraina, #ajutor militar sua, #Joe Biden presedinte SUA, #criza energetica, #criza alimentara , #stiri Joe Biden