Condiția anunțată de Biden pentru a relua dialogul cu Putin: ”E dezgustător ceea ce face” VIDEO

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 22:56
4593 citiri
Condiția anunțată de Biden pentru a relua dialogul cu Putin: ”E dezgustător ceea ce face” VIDEO
Joe Biden a declarat că nu a putut anticipa brutalitatea lui Vladimir Putin FOTO Facebook

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat joi, 1 decembrie, brutalitatea omologului rus, Vladimir Putin, și a răspuns Moscovei, care a susținut că ar fi dispusă să reia discuțiile cu NATO pe tema garanțiilor de securitate.

”Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina - ca Putin să se retragă din ţară.

Dar se pare că nu are de gând să facă acest lucru. Plăteşte un preţ foarte mare pentru că eşuează, dar el provoacă un carnaj incredibil, incredibil asupra populaţiei civile din Ucraina. Bombardează grădiniţe, spitale, case de copii. Este dezgustător ceea ce face”, a declarat Biden în timpul unei conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Liderul SUA a dat asigurări că nu are de gând să-l contacteze pe Putin, dar este ”pregătit să vorbească” cu liderul rus ”dacă acesta este interesat să pună capăt războiului”.

”Dacă va fi cazul, în consultare cu prietenii mei francezi şi cu prietenii mei din NATO, voi fi bucuros să stau de vorbă cu Putin pentru a vedea ce vrea, ce are în minte. Între timp, cred că este absolut esenţial ceea ce a spus Emmanuel (Macron). Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”, a arătat Joe Biden.

Agresiunea rusă, a mai spus Biden, a fost ”incredibil de brutală”.

”Ştiam că Rusia aşa este (brutală), dar nu am anticipat că este atât de brutală cum a fost”, a mărturisit preşedintele american.

”Astăzi reafirmăm că vom rămâne solidari împotriva acestei brutalităţi. Vom continua acest sprijin puternic pentru poporul ucrainean în timp ce ei îşi apără casele, familiile, spitalele, creşele, suveranitatea, integritatea, împotriva agresiunii ruseşti”, a mai transmis liderul de la Casa Albă.

”Vom lucra împreună pentru a trage Rusia la răspundere pentru acţiunile sale şi pentru a atenua impactul global al războiului lui Putin asupra restului lumii”, a promis Joe Biden.

Declarațiile președintelui american au fost făcute în contextul în care, cu câteva ore mai devreme, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că țara sa ar fi pregătită să reia dialogul cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate. Oficialul rus a susținut însă că acest lucru nu a fost posibil până acum pentru că nu a existat disponibilitate din partea Occidentului.

Citește și:
Declarația șocantă a unui mercenar Wagner, capturat de ruși: ”Ne e mai frică de Putin decât să murim în luptă”
Declarația șocantă a unui mercenar Wagner, capturat de ruși: ”Ne e mai frică de Putin decât să murim în luptă”
Un mercenar din gruparea Wagner, recrutat din rândul deținuților ruși, a fost capturat și interogat de de ucraineni. Într-o înregistrare făcută publică de Business Insider și...
Rusia și Belarus vor înființa centre comune de instruire militară. Ordinul emis de Vladimir Putin
Rusia și Belarus vor înființa centre comune de instruire militară. Ordinul emis de Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat marți, 31 ianuarie, propunerea guvernului de a semna un acord cu Belarus privind înfiinţarea şi funcţionarea unor centre comune de instruire...