Se dau lupte crâncene în jurul capitalei Ucrainei. „Scopul cheie al rușilor este capturarea Kievului”

Joi, 10 Martie 2022, ora 15:12
7411 citiri
Se dau lupte crâncene în jurul capitalei Ucrainei. „Scopul cheie al rușilor este capturarea Kievului”
Armata ucraineană spune că a învins un regiment de trupe ruse FOTO: CNN

Administrația regională de la Kiev a transmis joi, 10 martie, că există mai multe rute periculoase lângă capitală din cauza luptelor grele, inclusiv autostrada principală spre vest, spre Jitomir și orașul Makariv, care se află pe acea rută.

De asemenea, a mai spus că zonele din nord au rămas printre cele mai periculoase, inclusiv suburbiile Bucha, Irpin și Hostomel, precum și districtul Vyshorod, mai la nord de capitală,transmite CNN.

Administrația a evidențiat noi lupte în așezările din jurul Brovary, care se află peste râul Nipru, la est de capitală.

„Evacuarea prin coridoarele umanitare din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka este planificată astăzi”, au transmis autoritățile din Kiev, după un succes limitat înregistrat miercuri, în evacuarea civililor din acele zone.

Separat, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat la televiziunea ucraineană că „scopul cheie al rușilor este capturarea Kievului”.

„Sarcina lor din prima zi de război este să încerce Kievul, să o încercuiască și apoi să continue să atace, să răstoarne guvernul”, a spus el.

”Planurile lor nu sunt realizate, datorită băieților noștri care se află acum în Bucha, Vorzel, Irpin, Hostomel, unde au loc lupte acerbe. Băieții noștri zădărnicesc toate planurile de a înconjura Kievul”, a spus Klitschko.

El a discutat și despre refugiații care părăsesc capitala.

„Fiecare al doilea rezident din Kiev a părăsit orașul, există doar puțin mai puțin de două milioane de locuitori acum în Kiev”, a spus el, adăugând, „acum Kievul a devenit o fortăreață, fiecare stradă și fiecare clădire”.

Colonel rus, eliminat în Ucraina

Armata ucraineană susține că a învins un regiment de trupe ruse și l-a eliminat pe comandantul său, colonelul A. Zakharov, în Brovary, care se află la nord-est de Kiev, a anunțat joi Ministerul Apărării ucrainean.

„Comandantul regimentului de ocupant, colonelul Zaharov, a fost lichidat. În timpul bătăliei din districtul Brovary din regiunea Kiev, grupul tactic de batalion (BTGr) al regimentului 6 tancuri (Chebarkul) a diviziei 90 de tancuri a Comandamentului Central a avut de suferit. pierderi semnificative de personal și echipamente”, a spus ministerul pe Twitter.

CNN a geolocalizat și a verificat videoclipul distribuit de ministerul apărării care arată o coloană militară rusă care vine atacată și se retrage.

Forțele armate ucrainene au distribuit videoclipuri cu consecințele, care au arătat o serie de vehicule distruse.

Forțele ruse se apropie de Kiev dinspre nord-est și est în efortul de a finaliza încercuirea capitalei, dar armele antitanc ucrainene le-au oprit până acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#razboi Rusia Ucraina, #lupte kiev, #colonelul Zaharov , #Razboi Ucraina