Un lucrător feroviar din Rusia a primit ani grei de închisoare după ce a condamnat atrocitățile împotriva civililor ucraineni: ”Iartă-ne, Doamne!”

Joi, 30 Martie 2023, ora 23:36
2551 citiri
Un lucrător feroviar din Rusia a primit ani grei de închisoare după ce a condamnat atrocitățile împotriva civililor ucraineni: ”Iartă-ne, Doamne!”
Mihail Simonov are 63 de ani FOTO Twitter / Nexta

Un lucrător feroviar a fost condamnat la închisoare joi, 30 martie, de un tribunal din Moscova, după ce a postat online mai multe comentarii în care a denunțat bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene.

Mihail Simonov, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, potrivit The Moscow Times. Bărbatul a fost reținut în toamna anului trecut.

”În timp ce ucidem copii și femei, noi cântăm cântece la Channel One (televiziunea de stat - n.red). Noi, Rusia, am devenit fără Dumnezeu. Iartă-ne, Doamne!”, este unul dintre mesajele postate de Simonov pe rețeaua de socializare rusă VKontakte. La o fotografie cu ruinele Teatrului Dramatic din Mariupol, bărbatul a pus ca legendă ”Piloții ruși bombardează copii”.

Joi, Tribunalul districtual Timiryazevsky din Moscova l-a găsit vinovat de răspândirea de ”știri false” despre armata rusă. Anchetatorii au susținut că e acționat din ”ură politică” față de conducerea Rusiei și față de ”decizia acesteia de a folosi forțele armate ruse pentru a normaliza situația socială și politică din Ucraina”. Apărarea lui Simonov a susținut că el și-a exprimat convingerile pacifiste în calitate de creștin.

Pedeapsa maximă în Rusia pentru răspândirea ”știrilor false” despre armată este de 15 ani de închisoare.

#razboi Rusia Ucraina, #lucrator feroviar, #rus condamnat, #stiri false armata, #inchisoare, #masacru civili , #Razboi Ucraina