Zeci de mii de oameni au cerut noului guvern italian să nu mai trimită arme Ucrainei. Marș uriaș pentru pace VIDEO

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 22:23
4628 citiri
Zeci de mii de oameni au cerut noului guvern italian să nu mai trimită arme Ucrainei. Marș uriaș pentru pace VIDEO
Protestatarii consideră că înarmarea Ucrainei duce la escaladarea conflictului FOTO Twitter

Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă, 5 noiembrie, la Roma, la un marş pentru pace în Ucraina. Manifestanţii au cerut şi ca guvernul italian să nu mai trimită arme pentru lupta împotriva ofensivei Rusiei, relatează AFP.

”Nu războiului. Nu trimiterii de arme”, a fost mesajul afişat de manifestanţi.

Potrivit poliţiei, au participat la marş 30.000 de oameni. Protestatarii susţin că au fost 100.000. ”Daţi o şansă păcii”, au scandat ei.

Italia, membru NATO, a susținut Ucraina de la începutul ofensivei Rusiei, în februarie, furnizându-i în special arme. Noul premier al ţării, Giorgia Meloni, a declarat că sub conducerea sa situaţia nu se va schimba.

”Armele au fost trimise la început pentru ca situaţia să nu escaladeze. Nouă luni mai târziu, mi se pare că a existat o escaladare a conflictuluii. Trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele contribuie la alimentarea unui război”, a afirmat un protestatar, Roberto Zanotto.

Sara Giampietro, studentă, consideră că prin trimiterea de arme în Ucraina confllictul nu se va opri, ceea ce are consecinţe economice şi pentru Italia.

Vineri, miniştrii de Externe din G7, în care se află şi Italia, au promis susţinerea în continuare a Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei.

#razboi Rusia Ucraina, #mars pentru pace, #Italia, #inarmare Ucraina , #Italia