Mircea Geoană, despre un posibil atac al Rusiei asupra Republicii Moldova: ”Astăzi, nu are forțe suficiente”

Luni, 13 Februarie 2023, ora 20:34
4553 citiri
Mircea Geoană, despre un posibil atac al Rusiei asupra Republicii Moldova: ”Astăzi, nu are forțe suficiente”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană FOTO Facebook

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit luni, 13 februarie, despre tensiunile dintre Republica Moldova și Rusia.

Potrivit acestuia, Rusia nu are forță acum să atace Republica Moldova. El a sugerat că ce încearcă Kremlinul acum să facă este să descurajeze vectorul pro-occidental al țării și să divizeze populația, transmite Radio Chișinău.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Berlin, despre declarațiile recente ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a spus că Republica Moldova este următoarea țară care riscă să repete soarta Ucrainei, Geoană a răspuns:

”Astăzi, Rusia nu are forțe suficiente, pentru că a ajunge în regiunea transnistreană, încercuind Ucraina din spate … pentru că ăsta este planul - să ia Odesa și să creeze un coridor terestru spre regiunea transnistreană. Dar nu vedem ca Rusia sa aibă forțe ca sa facă asta.

Ceea ce încearcă să facă este să descurajeze parcursul pro-vest al Republicii Moldova. Ei încearcă să lucreze cu „diviziunile” care există în acea țară, încearcă să submineze conducerea Maiei Sandu și încearcă să facă din Moldova o Ucraina, o Georgia sau Bosnia...

Singurul lucru pe care vreau sa-l spun este că Rusia nu are capacitatea și nici intenția să pornească un război împotriva NATO. Ei au suficiente probleme în Ucraina”.

Tot luni, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a primit informații conform cărora Moscova ar pregăti o lovitură de stat în țara sa, la care ar putea participa și mercenari ceceni.

#razboi Rusia Ucraina, #Mircea Geoana, #NATO, #atac rusia republica moldova , #stiri Mircea Geoana