Mesajul lui Mircea Geoană pentru românii care se tem de un atac al Rusiei: ”NATO își face treaba”

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 22:19
5862 citiri
Mesajul lui Mircea Geoană pentru românii care se tem de un atac al Rusiei: ”NATO își face treaba”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana FOTO Facebook

Mircea Geoană a dat asigurări că NATO face tot ce trebuie pentru a proteja fiecare centimetru pătrat al ţărilor partenere.

Secretarul general adjunct al NATO a declarat, pentru Antena 3 CNN, că toate țările din NATO, inclusiv cele din flancul estic și mai ales vecinii imediați ai Ucrainei, și-au făcut datoria şi au ajutat ucrainenii.

”Este foarte important ca acest nivel de solidaritate și unitate, pentru a continua să sprijinim Ucraina, să fie păstrat și aici trebuie și noi să continuăm să creăm unitate în interiorul sistemului nostru democratic, dar este evident și obligația și interesul Ucrainei să păstreze acest front unitar din partea Occidentului democratic, care ajută Ucraina de o manieră incredibil de puternică și nu doar militar, dar și economic”, a afirmat Mircea Geoană.

El a mai spus că NATO va continua să întărească Flancul estic.

”Liderii noștri la Madrid au aprobat o creștere fără precedent a prezenței, a complexității și a calității prezenței NATO pe Flancul Estic.

În această primăvară vom avea un exercițiu inclusiv în România, pentru a aduce grupul de luptă condus de Franța, găzduit de România, la nivel de brigadă. Vom vom avea până la Vilnius o nouă generație de planificare militară, operațiuni multidomeniu, repoziționare de echipamente, colaborare aliată”, a adăugat Geoană.

Potrivit lui, românii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare în privinţa războiului dintre Rusia şi Ucraina.

”Vreau să reasigur încă o dată prietenii și cei din România, cu care am o relație evident specială, că nu sunt motive de îngrijorare, că ne facem treaba.

Noi trebuie să facem altceva în schimb. Să rămânem uniți și să nu ne lăsăm dezbinați de dezinformare, de teorii ale conspirației care de multe ori macină încrederea”, a mai spus Mircea Geoană.

#razboi Rusia Ucraina, #Mircea Geoana, #NATO, #razboi romania, #aparare NATO, #flancul estic nato , #stiri Mircea Geoana