Noi amenințări din Rusia. Marea Britanie, distrusă în trei minute și Finlanda în 10 secunde cu rachetele hipersonice Satan 2

Sambata, 14 Mai 2022, ora 20:20
43002 citiri
Noi amenințări din Rusia. Marea Britanie, distrusă în trei minute și Finlanda în 10 secunde cu rachetele hipersonice Satan 2
Vicepreședintele comisiei de apărare din Duma de stat, Aleksii Zhuravliov FOTO / Daily Mail

Un aliat de rang înalt al lui Putin a amenințat că Rusia va trage cu arme nucleare în Marea Britanie, susținând că va dura doar trei minute.

Finlanda, care este pregătită să adere la NATO, va fi distrusă în zece secunde, s-a lăudat vicepreședintele comisiei de apărare a Dumei, Aleksii Zhuravliov.

Amenințările oficialului semnalează frustrări față de felul cum merge invazia Ucrainei de către Putin, dar și față de candidatura Finlandei la NATO.

Rusia a întrerupt furnizarea de energie electrică a Finlandei în această dimineață. Țara nordică importă zece la sută din electricitatea sa din Rusia. Fluxurile de energie rusă către Finlanda s-au oprit, deoarece importatorul de stat nu a primit plățile necesare, potrivit Daily Mail.

RAO Nordic a avertizat vineri: „Din păcate, suntem forțați să remarcăm că pentru volumele care au fost vândute pe bursa Nord Pool din 6 mai, fondurile nu au fost încă creditate în contul nostru bancar”.

În Finlanda există suficientă energie electrică chiar și fără importuri din Rusia, potrivit Fingrid Oy, care operează sistemul de transport al țării. Aceste fluxuri au reprezentat recent aproximativ zece la sută din consum, se arată într-un comunicat

Zhuravlyov a spus că „dacă Finlanda vrea să se alăture acestui bloc, atunci scopul nostru este absolut legitim - să punem la îndoială existența acestui stat. Acest lucru este logic.

„Dacă Statele Unite ne amenință statul, este bine: aici este Sarmat [racheta Satan-2] pentru tine și tu vei fi cenușă nucleară dacă crezi că Rusia nu ar trebui să existe. [...] Și Finlanda spune că este una cu SUA. Ei bine, stați la coadă. Finlandezii în general ar trebui să fie recunoscători Rusiei pentru statutul lor, pentru faptul că Finlanda există ca țară”.

Întrebat dacă Rusia va reloca arme nucleare la granița cu Finlanda, el a spus: „Pentru ce? Nu avem nevoie. Putem lovi cu un Sarmat din Siberia și chiar să ajungem în Marea Britanie. Și dacă lovim de la Kaliningrad... timpul de atingere al hipersonicului este de 200 de secunde - așa că mergeți mai departe, băieți. La granița cu Finlanda nu vom avea arme strategice, ci de clasă Kinjal, una care va ajunge în Finlanda în 20 de secunde, sau chiar 10 secunde”.

El a subliniat că Rusia își va întări masiv forțele militare de pe flancul său vestic. Oficialul a declarat că Finlanda este provocată să adere la NATO de Statele Unite și Regatul Unit. "Finlandezii nu au nimic de împărțit cu noi. Ei primesc mai mult de 90% gaz, cherestea și multe altele de la noi. Cine are nevoie de luptă în primul rând? Finlandezii? Nu le este frică că Rusia îi atacă. Desigur, mai devreme sau mai târziu americanii îi vor forța să facă asta".

Întrebat despre țările baltice Lituania, Letonia și Estonia, el a spus că Rusia le va zdrobi atunci când va fi necesar. "Sunt la fel de urâte ca niște insecte împuțite. Dar vor trebui zdrobite atunci când este necesar. Acum insecta este mică și mirositoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#razboi Rusia Ucraina, #razboi Rusia NATO, #Finlanda, #Marea Britanie , #stiri externe